08.07.2020

Kontrollèr i vei

juni 23, 2010 av  
Kategorisert under Metro, Moro

Ruter vil holde oss litt i tøylene. De kontrollerer oss jevnlig, oppdrar oss og er moralske ovenfor oss. Skikk, bruk og moral er på agendaen i dagens Sankthansskråblikk. Det er helt greit, men her trengs også veilledning og den skal de få av meg. Helt gratis.

Hyppighet, men også nivå. Et nødvendig minstekravet skulle en så mene.

Begynn i rett ende

Jeg kunne nå ha gitt Ruter en lang leksjon i hvordan å gjøre ting riktig og viktigheten av at et system virker som det skal. Men jo mer folk sier det, jo mer påfallende «blinde» og lyssky blir de. Så jeg lar være. At Ruter vil lære oss holdninger, folkeskikk og moral (som man strengt skulle hatt fra før av) er helt greit for mitt vedkommede.

Et par ting er dog en fordel da. Forhold må ligge til rette for at for eksempel billettkontrollen går smidig unna. At validatorer for Flexuskort på buss og t-bane virker. Ikke kom med unnskyldninger eller bortforklaringer.
Det skal virke. Til enhver tid. Enkelt og greit.

Kjør også holdningskampanjer om å flytte seg så folk kommer av og på, om sniking og flexusbruk i aviser, på tv, internett og i radio. Folk må ha det inn, sakte, med store tresleiver. Det gjelder å begynne i rett ende.

Oppførsel

En annen ting er service og oppførsel. Aftenposten har artikler som nærmest forsøker å antyde at alle sniker mer enn noensinne før. Dette er med respekt å melde for tabloide fjollerier å regne. Det kan vel hende at de selger noen ekstra aviser eller genererer noen ekstra klikk basert på tullsnakk og grensen til ren løgn. I en billettkontroll nylig erfarte undertegnede at kontrolløren snudde ryggen til og nærmest løp unna.

Fysj, jeg hadde jo et Flexuskort. Samtidig som altså samme Ruter klager over at snikingen er blitt verre enn noensinne før. Joda, tillit er helt greit. Men dette virker som en rar og inkonsekvent holdning. Det nytter ikke å klage over passasjerer om deres kontrollører ikke gidder å gjøre jobben sin.

Kommentar: Ruter vil oppdra oss, men de bør og regne med at passasjerer vil ta de i skole. Når slurving og direkte tvilsom oppførsel fremkommer. Som selskap og tilbyder av kollektive tjenester har de en milelang vei å gå. På alle nivåer.

Publisert  23.06.2010, 18:00
Oppdatert 23.06.2010, 22:15

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.