06.03.2021

Kraftfulle greier

august 9, 2010 av  
Kategorisert under Meninger

Brudeferden i Hardanger er ingenting sammenlignet med det som er i vente nå. Dette kan fort bli slaget om Hardanger. Kraftlinjer har skapt engasjement og mye sinne. Regjeringen tilbyr ostesmuler, mens opinionens katt vil ha osteskiver.

Snart braker det løs og jeg skal lufte et par tanker.

Uvilje

Over eller under bakken. Det er spørsmålet og stridens kjerne. Kraftmaster i vakre Hardanger er ikke noe det norske folk ønsker. Ja, det har tatt helt av i denne saken. Slik resonnerer Hardangers ordfører det. Min umiddelbare tanke er at det er mye uvilje ute og går. Mange kan forklare hvorfor man skal legge kraftlinjer over bakken, men ingen kan forklare hvorfor ikkke man heller legger dem under bakken.

Det koster penger er argumentet som serveres, et tynt argument. Penger vil det koste uansett og forhastede eller ukloke løsninger kan bli dyre. Har politikerne undersøkt om det å bygge høyspentmaster over bakken virkelig èr det beste? Bestemt seg har de ihvertfall.

Tvilsomme metoder

Om det stemmer at Arbeiderpartiet og regjeringen har bestemt seg, så er dette svært tvilsomme metoder isåfall. Her er ingen demokratiske eller inkluderende prosesser blitt brukt. Det minner meg veldig om fremgangsmåten med DLD. Vi skal ha det slik, samme hva andre måtte mene. Noe som kan og bør påvirke partiet ved neste valg. Dette èr en vanskelig og betent sak, men løsningen er ikke å gi blaffen i folks meninger og atpåtil å gjøre narr av retten til å ha en kritisk mening.

Kråkevik som lenker seg fast, kjendiser som raser, internt politisk uro og eventuelt avkall på oljeboring i Lofoten. Joda, det ligger an til spennende tider fremover. Men regjeringen anno 2010 gir meg en dårlig smak i munnen. De driver en politikk som i bestefall er selvsentrert og i verste fall er ensrettet .

Konflikt

Det er ingen tvil om at denne saken er kraftfulle greier allerede og tonen vil nok skjerpes ytterlig fremover. Meningene er mange og det finnes minst to fronter i denne saken. Vi er nå nødt til å ta hensyn til naturen og samtidig fremtidens energibehov, men jeg klarer ikke å se at man ikke har andre alternativer enn å rasere vakker norsk natur.

Bråk er i vente, mye bråk. Det vil neppe gavne regjeringen og en tynnslitt godwill går kanskje til å bety et adjø og takk for nå. Noen håper det, andre forventer det og det alle spør seg om er: hva blir den endelige beslutningen?Hvordan vil det påvirke Hardanger nå og i fremtiden? En stor konflikt synes å være uungåelig her.

Publisert  08.08.2010, 22:00
Oppdatert 09.09.2010, 03:12

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.