21.06.2021

Bok 61-04-08-2010

august 26, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Ikea, løse skruer, matleie meg, tekniske problemer, takknemlighet, Beck og fokus. Jeg har litt på hjertet denne regnfulle natten også gitt. Exit-RBK, litt vedlikehold, billedserie, tomme besinstasjoner og olje er også på agendaen i natten.

Men slapp av, salme 61 er ikke den du skal minnes med skrekk og gru.

Med gårsdagen friskt i minne så våknet jeg faktisk smilende opp idag. En liten sms senere så visste jeg at planene for idag var blitt totalt endret. Veldig pussig, fordi det jeg visste jeg om allerede før man skrudde på mobiltelefonen. Snakker om sannviten. Sant og si så er jeg ikke helt fornøyd med dette, fordi ønsket om å komme igang igjen med del to av kurset er stor.

Alt i sin tid er det noe som heter og får bare være tålmodig. Endringer og utsettelser er noe som kan skje til enhver tid. Jeg håper bare at fokuset fremover blir bra nok. Å skifte jobb underveis mens man underviser en klasse, kan nok ta litt av fokuset vekk fra det man driver med. Men håper det ikke blir slik her.

En telefon, litt stell av pelsen og et par skjeer med youghurt senere, så føyk jeg ut for å møte min gode venn. Turen skulle etterhvert gå til Ikea for litt vindushandling på høyt nivå, softis, katta-i-sekken og et par pølser. På turen snakk vi innom Mc Donalds for et par burgere og litt pommes frites. Matvrak sier du? Man må jo ha mat i kroppen. Sunt eller usunt.

Forresten så burde Ikea kunne klare å si ifra at produkter de averter med ikke er kommet frem, når uhellet er ute. Det ble litt bomtur på grunn av dette. Å oppdatere en nettside burde ta få minutter og mange sure kunder færre. Ingen stor sak, bare nevner det. Jepp, nevner det.

Har du forresten tenkt på det at flate pakker ikke nødvendigvis er bra? Jeg tittet rundt meg mens man handlet og tenkte i mitt stille sinn: tenk på alle de kjærestene, samboerne og ekteparene som krangler så bustene fyker fordi det rådyre kjøkkenet eller bokhylla man fikset seg i hui og hast ikke vil la seg innstallere. La meg gjette, noen relasjoner har nok gått rett i føyken pga dette.

Det er også morsomt å se på folk skru opp lamper. Det bare påminner meg høflig om at man er en teknisk analfabet med et par tommeltotter for mye. Om jeg har noen skruer løs? Javisst. Vil du ha noen eller har du nok med dine egne?

Og mens man stresser, fjoller eller handler så glemmer man iblant seg litt. Jeg må bare få si det igjen: å ha gode venner som virkelig er gavmilde, sjenerøse og bryr seg om en er en gave. En av livets største gleder. Idag fikk jeg en kjempeflott og trolig steindyr bok også. Man føler seg ydmyk og merket at tårer presset seg frempå. Den skal brukes godt, men pent.

Godt velinnstallert sitter man her og skal snart kose seg med et par Beck dvds som er lånt. De er gode å ha nå. Ettersom både Get og VG er nede. Nedetid blues. Akkompanert av sliten server. Selv de beste går vel på trynet iblant?

Snart skal jeg forresten legge ut en liten bildeserie som ble tatt igår og bør vel få i meg noe føde nå, selvom det er sent på bekksvarte natten. Men er matlei for tiden. Bare pizza frister virkelig nå. Matlysten kommer nok tilbake. Å hei å hå, nei hei-då ble det gitt. Og da var den du-skal-heie-på debatten lagt død for denne gang. Like greit.

Det ser visst ut til å bli tomme bensinstasjoner nå. Enda en streik altså. Akkurat som Kevin Costner advarer oss mot konsekvensen av vår oljehøsting, så advarer jeg nå mot denne streikekåtheten som råder i 2010. Begge har felles at de fort kan skape store problemer.

Tilslutt en liten kommentar til SVs Inga Marte Thorkildsen: det er lov til å bruke hodet litt. John Fredriksen har gjort mer for Norge enn det du har. Mitt forslag til deg er at du bruker din forestående permisjon til å tenke deg om. Hva med å begynne å fremstå som en seriøs politiker? Vi trenger politikere som er hjertevarme og oppfordrer til verdiskapning.

Å skyte seg selv i foten er dumt. Stakars foten. Vonde foten. Med en flau smak i munnen så trekkes gluggene ned her. Alle ønskes en tørrskodd eller klissvåt Torsdag, alt ettersom hvor du nå befinner deg i kongeriket. Mellom bakkar og berg eller høyt som lavt.

Skrevet for Onsdag 25. august 2010.

Publisert  26.08.2010, 05:00
Oppdatert 26.08.2010, 06:15

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.