01.11.2020

Bok 63-07-08-2010

august 30, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

En helg nærmer seg straks slutten og er den siste i august for denne gang. Neste gang er i 2011. Metro, tanker, engasjement, ydmykhet og ønsker handler det om. Det blir også litt om leger som slåss under fødsel, sinte fotballkeepere og om alt var bedre før eller ei.

Begynner forresten ikke all moroa når man er fylt 63 eller var det 66?

Tid fascinerer jeg meg ofte over og denne helgen har vært en av de, som har rast unna uten at jeg egentlig har gjort så mye. Beck-filmer, hvile, messe, litt metronerding og nå enda mer nerding foran pc`en. Slik kan helgen min oppsummeres. Men det er også deilig med slike uker. For de kan brukes som oppladning til en uke som blir travel på alle måter.

Møter imorgen og tirsdag, sosiale greier med en venn på torsdag, kallsmesse fredag, mulig familietragedie (les: konfirmasjon) lørdag og messe på søndag. Men det gjør meg ikke akkurat noe. Kanskje man rekker en hårklipp og pizzabit (hel pizza er vel nærere sannheten) også før neste uke er over. Før den har begynt!

Setter du deg selv foran andre mennesker? Isåfall, hvorfor det? Jeg tenkte på dette etter en preken tidligere idag og det at man lærer noe nytt hver dag, er ikke en klisjè eller myte. Men fakta derimot. Er vi ydmyke nok mot hverandre iløpet av en dag eller en uke? Og synes du jeg spør litt vel mye nå? Tenk dog litt over dette. Det er slik viktige leveregler er blitt skapt.

På den andre siden er det engasjement. Det er viktig å engasjere seg i ting som opptar en og menneskene rundt seg. Men overgangskrangler i fotball? Avisene har ikke mye godt å skrive om idag heller. Hvor Bolaños havner? Mitt tips er i København. Uten at det betyr noe videre.

Etter at jeg begynte med Photoshop har kiloene rast av meg. Slik kan man lese på en modellplakat, der SU har vært på ferde. Selv kunne jeg ønsket meg et skarpere kit-objektiv. Fotolæreren er neppe enig, men noe mangler likssom. Sikkert fotografen det er noe galt med. Ikke sant? 10-1 på det sier vi da. Og ser jeg frem til konfirmasjon?

Ja faktisk. Synes det skal bli morsomt å oppleve at fetteren min bekjenner seg. Kanskje han virkelig tar noen gode valg også. De viktigste valgene i livet har ingen aldersgrense. Du har bare godt av å vokse og la dette forme deg for fremtiden. Selv lot jeg være å konfirmere en gang i tiden. Idag ville jeg valgt helt annerledes.

Det er også godt nå sent på kvelden å kunne konkludere med at man er en oppgave mindre. En liten stund har jeg nemlig tenkt over at bilder fra Ellingsrudåsen, Trosterud og Nydalen T-banestasjon(er) måtte tas på nytt. Idag ble det omsider gjort. Resultatet ble bra tror jeg og en ny T-banedagbok kommer senere. Nei vent, to faktisk. Jada, ting tar tid for de trege.

Var ting bedre før? Både ja og nei. Vi hadde nok mere tid til hverandre før. Men teknologien manglet og visse fordeler gir den jo, selvom ulempene er mange såvel. Balansegangen som med alt annet. Man kan fortsatt ta seg tid til andre og ethvert godt menneske gjør det. Du er viktig, for et annet menneske. Ikke glem det.

Mye rart har man hørt og opplevd idag. Alt fra en mann på T-banen som hveste som en mannevond slange til å lese om italienske leger som begynner å slåss under en fødsel. Og selv fotballkeepere kan totalt miste beherskelsen. Boltons Jussi Jääskeläinen regelrett klinte til en Birminham-spiller. Oida. Ikke UFC 118 eller TNA. Men Premier League og sitt fjerde røde kort.

Er det forresten noe som heter Mini-tornadoer? Jeg anbefaler forresten ikke pakketur til Sumatra akkurat nå. Hvem hadde forøvrig trodd at vinteren skulle komme i august? Det kunne vært fristende å si noe om verden, men ønsker heller alle en god natt. På gjensyn imorgen.

Skrevet for Søndag 29. august 2010.

Publisert  30.08.2010, 00:00
Oppdatert 30.08.2010, 01:05

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.