19.04.2024

Bok 66-05-09-2010

september 3, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Det er helg igjen og den glade vildlaksen er tidlig oppe. Bondeland, byråkrati, Canal+, tull, juksemakeri og korrupsjon. Noen løse tanker om konfirmasjon, underholdning, webdesign og normal adferd blir det og.

Begynte moroa med 66 spurte jeg. Ingen ville svare, så da gjør den vel det.

Jeg trodde virkelig at det var en stund siden 1940-45 og krigens dager. Men det er mulig at bankmannen og politikeren Thilo Sarrazin har behov for å holde gamle kontroverser gående. Å si at alle jøder deler et gen er bare tull. Neppe det klokeste en kan si, men det selger nok. Så skulle mannen miste jobben, så kan det vel hende at boksalg blir hans redning.

Synes like lite om slike utspill som den måten vårt byråkrati behandler mennesker som virkelig sliter og har et sterkt behov for hjelp. Dette skrev jeg litt om igår og mine tanker går til alle de som sliter med det offentlige i Sparegris-Norge.

Igår var jeg en liten tur på Nesodden og det er ganske rart å tenke på at man ikke trenger å kjøre langt ut fra Oslo før man faktisk er på bondelandet. Luften er bedre, roen er til å ta og føle på, man slapper av og fikk til og med øye på kongeskipet. Det var faktisk ganske godt med liv på fjorden igår kveld, men været var nydelig også.

Idag er det tilsvarende gråere uten at det gjør noe. Litt lettbeint underholdning sikres til helgen (UFC, TNA og WWE). Etter litt aktiv bruk av plastikk så er det messe og sosialt samvær på kvelden. Jeg liker fredager godt og idag tegner til å bli en bra dag.

Har du forresten planer om å se landskampen ikveld? Bare vær klar over at den går på Canal+. Enten man kjekler om at det er 100.000 eller 300.000 som får sett den. Flere reagerer på dette og like mange reagerer på at Island fikk ha observatør på en lukket trening. Jeg forstår begge deler på sett og vis. Enten det er profitt eller juksemakeri vi snakker om.

I mange år har vi vært forskånet fra korrupsjon i Norge, men det kan se ut som det er over nå. Gaver eller ei, dårlig dømmekraft er det ihvertfall. Støre synes å være den eneste som vil ta ansvar. Jeg kunne kjedet dere ihjel, men som man savner skikkelige politikere. Altså folk med litt heder og ære.

Webdesign og gjerne godt webdesign er noe jeg fryder meg over. Det er spennende med blant annet aviser som prøver nytt design. Aftenposten og VG har gjort det. De har lyktes sånn delvis. Nå kommer Dagbladet etter. Hva synes du? Jeg synes noe mangler. Det virker litt kjedelig og uferdig. Kanskje jeg bare er blitt for kravstor?

Skal man le eller gråte når en 32 år gammel puppemodell flørter med en 13 år gammel gutt? Ut fra mitt eget ståsted er det bare usmakelig og kvalmt. Men utifra det høvle-over-alt samfunnet vi lever og dens litt smått syke normer så er det sikkert ikke det. Eller? Ja, jeg spør dere som leser dette.

Før jeg kobler av litt så ser jeg på sett og vis frem til en ny familietragedie imorgen. Det blir nå bare kaker og mat for min del. Det er flere som skal konfirmeres og det er vel litt så som så hvor mange man får plass til i en liten kirke. Håpet er at konfirmanten ikke bare gjør dette for pengene, men at det ligger noe mer i dybden. Ikke alle forstår det.

Kunsten er å allikevel forstå dem og deres valg. Alle må nemlig ta sine valg og til de mest ansvarlige eller de uansvarlige er mitt råd enkelt: rydd opp nå. Ikke lyv mer og før folk bak lyset. Stikker du hånden din i et bål så brenner du deg. God helg.

Skrevet for Fredag 03. september 2010.

Publisert  03.09.2010, 11:30
Oppdatert 03.09.2010, 12:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.