04.03.2024

Ukens godbit – Uke 36-2010

september 11, 2010 av  
Kategorisert under Kultur

Å kalle en spade for en spade er det ikke alle som gjør. Men unntakene finnes så utvilsomt. Noen ganger kan det bli direkte pinlig eller for eksempel føre til en sur tone. Særlig om vi snakker på diplomatisk nivå og gjerne i et festlig lag.

Ukens godbit tar for seg en sak som ikke akkurat bidrar til godt forhold mellom to land.

Litt om ukens godbit:

Hva: Kinesisk toppdiplomat «tok litt av»
Hvor: Alpbach, Østerrike
Når: 02.09.2010
Emne: Diplomatisk flause
Link: Jeg liker ikke amerikanere
Kilde: Dagbladet
Nettside: Dagbladet

Og her er godbiten selv. Ta en titt.

Sha Zukang ga blaffen i diplomatiet og sa ting som de var. Foto: AFP.

Begrunnelsen: Kina og USA er nok ikke verdens beste venner akkurat og det spør vel om denne skålen som utartet seg til å bli en hatsk tale, vil bedre det. Flere skal ha prøvd å stoppe  Zukang uten å ha lykkes videre. FNs generalsekretær Ban-ki moon fikk også sitt pass godt påskrevet. Skåling eller hatefylt tale, man vil nok huske dette en stund i FN-sammenheng.

Hvem er så denne Sha Zukang? Mer om han finnes akkurat her. Om jeg vil anbefale denne som mannen som en toastmaster eller diplomaten du bare må ha, kan nok diskuteres. Men dette er ukens uttalelse uten tvil. Tilregnelig eller ei.

Publisert  11.09.2010, 04:15
Oppdatert 11.09.2010, 04:38

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.