02.02.2023

Ukens godbit – Uke 40-2010

oktober 9, 2010 av  
Kategorisert under Kultur

Noen mennesker tar større plass enn andre og skaper kontroverser uansett hva de måtte si og ellers foreta seg. En av disse er religionshistorikeren Hanne Nebintu Herland. Et lite søk på damen viser at hun er svært omstridt og medieomtalt.

Ukens godbit tar en forsiktig titt på saken.

Litt om ukens godbit:

Hvem: Hanne Nebintu Herland
Hva: Kontroverser
Hvor: Norge
Når: 09.10.2010
Emne: Ytringsfrihet og medier
Link: Blir jaget som et dyr til gasskammeret
Kilde: Dagbladet
Nettside: Dagbladet

Og her er godbiten selv. Ta en titt.

Bilde fra møtet som skapte et aldri så lite rabalder og dermed mer mediaomtale for Nebintu Herland. Foto: DB.

Begrunnelse: Et foredrag som hun nylig holdt hos Bistandsnemda, ble fjernet fra deres nettsider. Noe som igjen skapte rabalder og Nebintu Herland selv mente hun ble jaget som et dyr til gasskammeret. Ny omtale i mediene og nye spørsmål. Fra før av er hun blitt anklaget for å være kristenreaksjonær. Bakgrunnen for dette er uttalelsene om at HKH Märtha Louise er en heks.

Kanskje er hun en viktig stemme i vår tid. Kanskje er hun en klovn eller kanskje en med fabelaktig evne til å provosere på seg småstein og skape overskrifter altfor ofte. Alt ettersom øyet ser. Mer om damen finnes her eller på hennes egne nettsider.

Publisert  09.10.2010, 16:00
Oppdatert 14.10.2010, 05:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.