21.06.2021

Bok 68-04-10-2010

oktober 14, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Det har blitt Oktober. Sjarmen ute er skrudd på for full guffe. Besøk på gravlunden, fantastisk middag hos «modern», god treningsopplevelse, tanker rundt valg som må tas, Liverpool FC, absurde medier og Kina. Joda, vi snakker ny bok.

Noen tanker om statsbudsjett og film blir det også. 68? Ja og nei. Mest nei.

Jeg lot det fare i hele forrige uke, men både nytt statsbudsjett og Nobels fredspris har nå vært. Kina raser og mener Norge belønner kriminelle. I all den tid der man systematisk undertrykker menneskerettigheter og har et avskyelig syn på hva liv er verdt, så bør Kina si minst mulig. De bør heller gå inn i seg selv og tenke seg nøye om hvordan de vil fremstå i verden.

Raust og mer bruk av oljepenger enn noensinne før. Finansminister Johnsen, høre litt på meg nå: de som har lite, får enda mindre. Dette kan ikke bortforklares eller fornektes. De fattige er glemt i budsjettet. Slutt å lyve. Sannheten er og vil alltid være.

Er det ikke flott ute nå dere? Jeg synes ihvertfall det. Mandag var jeg en tur på gravlunden etter et koselig lite besøk hos «modern» sammen med VampBea. Vi tuslet litt, småpratet og tok mye bilder. Jeg hadde trær og høsten som tema denne dagen. Det ble også en tid for å besøke gravene til mor og bestemor-bestefar.
Gjør ikke like vondt lenger, men savner dem og skulle ønske de var en levende del av livet mitt.

Men de vil alltid være med meg i hjertet og minnes de mange flotte stundene vi hadde sammen. Det teller jo og drar opp slike litt følelsesmessige øyeblikk. Tante har rett, dette er godt for sjelen og fredens skyld. Neste gang blir på Samhain. Med lys og kaffe.

Forresten så meg jeg fortelle dere hva lykke er. Den er å være sammen med sine nære og kjære. I timesvis kan man bare skravle og glede seg over at Lises PC er på beina igjen, spise en fantastisk kjøttkakemiddag og hadde det så koselig som man bare kan ha det. VampBea er flink og fikser. Utrolig omtenksom er hun også. Det er også modern som tar junior litt i ørene.

Er ikke alltid like flink til å være innom nok blogger eller kommentere nok. Fokus er for tiden på et punkt der et kapittel snart er slutt og et helt nytt kan bli til. Enkelte detaljer forstår jeg ærlig talt ikke ennå og de må være forut sin tid. Men det er greit. Be meg gå og jeg går! Jeg er ikke redd, men vis meg veien.

Igår hadde jeg en fin treningsopplelvese og skal helt klart gå tur oftere fremover. Kanskje man blir kvitt litt og havner på drømmetallet igjen. Hva det er? Pføy, vent nå. Ikke så utålmodig. Alt i sin tid. OK da, hmm..vel..nå skal du høre: 75! Inntil videre er jeg vel feit og syk da ifølge Jaquesson. Er bare det Kari-Kari at du setter deg til doms over andre mennesker. Noe du hverken har lov til eller kan. Kun èn kan det.

Absurde medier skrev jeg om igår og dekningen rundt bergningen av gruvearbeiderne i Chile er iferd med å bli en ellevill farse. Like ellevill som rettsfarsen rundt Liverpool FC. Jeg gleder meg over at gruvearbeiderne er ute. Hva det som skjer i Liverpool angår: jeg klarer ikke å engasjere meg mer.

Det har blitt lite film i det siste her. Men har nok av filmer å gå gjennom. Nye filmanmeldelser kommer snart. Skal sjekke ut Jona Hex, Solomon Kane og Clash Of The Titans. Robin Hood (2010 versjon) i Directors Cut format er også blitt sluppet. Ligger an til mange gode kulturopplevleser fremover ja. Oktober er jo en typisk tid for film og kos under pleddet med en kopp kaffe eller brus og litt godis til.

Og tilslutt idag så spør man seg: Nytt, brukt eller som nå? Det valget trenger jeg ikke å ta akkurat nå. Ikke det andre heller. Mens man går så endrer veien seg. Særlig når man går uten kart eller kompass. Pax et Bonum og ha en flott dag folkens.

For Torsdag 14. oktober 2010.

Publisert  14.10.2010, 16:30
Oppdatert 14.10.2010, 16:52

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Bok 68-04-10-2010”
  1. Tusen takk Tommy, ble glad når det var noe «alminnelig » å lese om, det andre leser jeg i DB eller VG hver dag.

    God helg, ses onsdag kl. 13.00 spent.

  2. TT sier:

    Må få arrestere deg på en liten ting. Jeg omtaler aktuelle saker, men har en egen vinkling på de. Synes det er viktig å klargjøre her.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.