25.02.2021

Ikke helt mesterlig

november 2, 2010 av  
Kategorisert under Kultur

Verden er i krig og flere stammer slåss mot hverandre. Ingen av dem har makten til å kunne stanse katastrofen som venter. Med luft, vann og jord som de fremste elementene. Frem til nå. Slik dannes opptakten til en eventyrfilm av det svulstige slaget.

Nasjonen vann og den begavede unge gutten Aang er den avgjørende forskjellen.

Finurlig

Ikke bare er han elementet de aller har ventet på, han er også den eneste som kan hanskes alle elementene: vann, ild, jord og luft. Derfor er han også et yndet mål for de med mindre gode hensikter. Finurlig nok historie og jeg var godt optimistisk lenge ut i filmen. Historien blir for masete, svende og usammenhengende til at det holder filmen ut.

Mystikk, spenning og trøkk ja. Men blander man sammen for mye sterke godsaker i en gryte så blir det bare søl. Slik er det også med manuset i denne filmen. Desverre. Selvom temaet i utgangspunktet er spennende nok.

Ikke nok

Akrobatikk, østlig stemning og en intrigefylt historie er en ting. Slike filmer som dette er nødt til å ha en dybde om det skal gå an. Suksessfilmer som Avatar, King Kong og Prince Of Persia får det til. Dette minner meg mer om en spenningsfilm for tolvåringer inspirert av Super-Mario. Noen gode momenter er det, men de er ikke mange nok.

Aang imponerer, men det redder ikke filmen. Foto: Filmweb.

Aangs imponerende kampsportegenskaper tatt i betraktning av at gutten er 10 år gammel. Helt uten humør eller humor er ikke filmen heller. Skaff den på DVD og spar den til dagen du virkelig kjeder deg og kan avse litt kvalitetstid i sofaen. Inntil da: se heller en annen film.

Fakta:

Tittel: The Last Airbender
Regi: M. Night Shyamalan
Medvirkende: Noah Ringer og Nicola Peltz mfler.
Utgivelsesår: 2010
Sjanger: Action/Eventyr
Nasjonalitet: USA
Filmens nettsider: The Last Airbender

Publisert  02.11.2010, 20:00
Oppdatert 18.11.2010, 00:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.