31.10.2020

Meninger kun her

november 20, 2010 av  
Kategorisert under Personlig, Status

Som noen dere kan være klar over, så er det mulig å følge meg på Twitter og Facebook. Sosiale medier man ofte forbinder med debatt, meningsutvekslinger og de så svulstige overskriftene. Men det kan også brukes til andre ting. Jeg skal nå forklare dere et par ting.

Blant annet hvorfor jeg kun velger å ta debattene her fra nå av.

Mye debatt, lite debatt

Det finnes mange debattsteder, foraer og sikkert mange andre sosiale medier også. Men det blir egentlig litt irrelevant fordi alt har en fellesnevner – det menes mye, men stort sett alt ender i skrik og skrål. Etter å ha vært debattant i snart ti år (syv i skrivende stund), så har jeg sett nok og lært nok til å forstå at det virkelig èr slik.

Men hvorfor? Jeg tror det bestemt går på at de som driver slike steder glemmer hva realiteter, fakta, sannhet, minnelighet og fornuft er. Det sklir ut, blir støy, tull og tøys. De gode poengene finnes, men blir ofte borte i alt bråket. Da blir mye debatt til lite konkret debatt.

Ukultur

Blink, Nettby, Verdidebatt.no, Twitter, Facebook eller hva det nå måtte være. Disse stedene har eller har hatt en viss standard. Men så stopper det helt opp. Ukultur eller manglende debattkultur om du vil. Idag er det også slik at bevisstheten om seg selv og sitt ikke alltid er på topp. Det påvirker utvilsomt debattatmosfæren også. Man ender opp med å bli en tilskuer eller observere.

Personlig vil jeg ikke lenger ha noe av slik ukultur. Derfor er jeg nok kanskje ikke like spennende å følge i sosiale medier, men du kan alltids diskutere med meg her. Jeg stiller dog noen krav:

1. Vær realistisk.
2. Vit forskjellen på rett og galt.
3. Ikke fornekt deg selv, andre eller alt rundt deg.
4. Forstå hva sannhet og løgn er. Og forskjellen på disse to.

Takler du disse fire så håper jeg vi kan diskutere og utveksle gode meninger her fremover. Fordi jeg vil kun fronte mine synspunkter på nettsidene og ikke noe andre steder. Jeg har hørt unnskyldningen før. Svaret er dette: dine handlinger definerer deg. Ikke debattene dine. Vær ærlig mot deg selv og andre.

Publisert  20.11.2010, 13:00
Oppdatert 20.11.2010, 20:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.