31.10.2020

Hold deg for munnen

januar 2, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Høflighet er en dyd sies det. Men det er nå faktisk mye mer enn det også. Å ta litt hensyn, være anstendig, ta ansvar og bry seg om andre mennesker. Idag er ikke lenger høflighet en vanesak eller selvfølge. For du har de som gir totalt blaffen og kjører sitt eget sololøp.

Holder du deg for munnen når du hoster eller nyser?

Manglende manerer

La meg isåfall spørre deg om hvorfor ikke, dersom svaret er nei.  Er du klar over at du da er med på å spre smitte og opprettholde sykdom? Som påfører samfunnet store utgifter årlig. På bussen, t-banen, trikken, i butikken og ja selv i kirken. Du finner alltids noen som hoster, harker eller nyser uten å holde seg for munnen.

For det første så vitner dette om manglende manerer. Som i dårlig barneoppdragelse eller slett utførelse av denne.

En annen ting er at dette er en ren og skjær egoistisk handling. Du utsetter andre for dine basiller og kan i verste tilfelle utgjøre en helserisiko. Burde du ikke vite bedre? Hvorfor holder du deg ikke for munnen når du hoster eller nyser?

Daglig uvane

Tell etter iløpet av en dag hvor mange ganger du opplever at mennesker i alle fasonger, hudfarger og på alle tenkelige som utenkelige steder ikke holder seg for munnen. Tallet ville nok vært nedslående. Det er ikke så nøye lenger og vi smittes jo uansett ikke sant? Dette er en daglig uvane, dårlig oppførsel og skammelig opptreden.

Skulle alle tenke sånn og gi blaffen så ville det blitt totalt kaos. Min henstilling til deg er: når du er ute blant folk så ha med lommetørkle og hold deg for munnen når du nyser eller hoster. Alle har vi da våre plikter og steder vi skal være. Men hver og en klarer å tenke såpass langt at dette skal være en selvfølge.

Publisert  02.01.2011, 09:00
Oppdatert 02.01.2011, 09:20

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Hold deg for munnen”
  1. VampBea sier:

    Jeg tipper enkelte ville ha sluttet med slikt om en av oss som utsettes for slikt hadde gått bort til vedkommende og hostet eller nyst midt i fleisen på’n og spurt om han/hun likte det.. Og hvis svaret er nei, så svarer man med «så gi faen i å spre basillene dine da» :)

    Jeg syns det er altfor mange som ikke tar hensyn.. som om de sitter i sin egen stue.

  2. TT sier:

    Tøff metode, men tja..jeg ser ikke bortifra at det kunne fått en slags effekt.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.