31.10.2020

Bok 01-07-01-2011

januar 9, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Et helt nytt år, en helt ny bok og masse muligheter. Idag skal det handle litt om tid, tanker, apps som i applikasjoner, bloggsfæren, atmosfæren, håp, NHL, konkurranse igjen og noen spørsmål. Veisikkerhet og vold er også temaer jeg tar med denne gang.

Okey, da starter vi helt på nytt. 1-2-3 kjør!

Jeg vil aldri slutte å forundre meg over dette med tid. Like fort som høytiden kom, var den over. Tilbake sitter mange blakke og sure. Ute er det grått og flott snø er blitt vått og klissete snø. Det er januar litt i et nøtteskall. Det på en dag der man er blitt sitert eller resitert at man skal «ta en skiløper» bakfra. Nå har vel kanskje NRK og Nettavisen tatt Johaug og denne by-seg-frem eksponeringen litt vel for langt.

Men tid er fascinerende og i tid så endrer ting seg. Også holdninger og forståelser. Visste dere forresten at jeg er like ille som Al Quaida? Ja, et slektsmedlem påstår så. Min store feil var at jeg folk slutte med invites og applikasjonsforespørsler på Facebook. Jeg skrev noe, men det ble feil. Skrotet det, men var alt da dømt.

Dette får meg til å tenke litt på bloggsfæren og alt styret rundt Voe, etter at hun bestemte seg for å legge opp sist helg. Mye er sagt og skrevet, så skal ikke gjenta dette. Men jeg deler synet til de som sier at noen av oss har en lei tendens til å miste all folkeskikk og vett når man setter seg foran en pc-skjerm. Undertegnede har og vært der, flaut og ikke mye å skrive om. Men dog så.

Trusler om bank eller voldsbruk er ikke greit. Fordi man sier sin mening på en blogg, på Facebook, Twitter eller hvor det nå måtte være. Da har kollektivismen og «du-skal-gjøre-dette-nå holdningen gått over stokk og styr forlengst. La oss la Voe være og tenke oss mer om før vi skriver noe. Jeg begynner først.

Atmosfære er nydelig eller hva? Hva er det egentlig? Jeg tenker på skillet mellom jord og verdensrom såvel som mellom himmel og bakke. Legger snart ut mitt siste bidrag til VampBeas nyeste konkurranse og blir å promotere det i egen tråd. Muligens også på Facebook dersom jeg fortsetter der, men garantert på Twitter. Mer om dette kommer som sagt litt senere idag.

Wow! Ja wow! Det er ikke ofte jeg skriver om ishockey her. Men denne uken har jeg latt meg imponere over en nordmann i NHL. Er nok ikke alene om dette. Snakker om Mats Zuccarello Aasen. Først avgjør han mot Carolina Hurricanes. Så er det Dallas Stars som får smake. Nå har han også bidratt med plusspoeng.

Håp, hva legger du i akkurat det? Og her kommer noen spørsmål: 1) Hvis du fikk valget mellom å vinne nok penger til å bli kvitt all gjelden din og kunne leve resten av ditt ubekymret, ville du takket ja? Eller 2) Om du kunne helbrede andre mennesker, ville du sagt ja til en slik evne. Hvem av dem velger du og hvorfor det? Begrunn det gjerne i kommentarfeltet eller her.

Personlig hadde jeg valgt nummer to. For å kunne hjelpe andre. Med alle de fordeler og bakdeler nå ville vært. Jeg nærer og håp om å kunne gjøre noe for andre i 2011 og kunne utvikle meg mer og bli et helere, bedre menneske i tiden som kommer. Det er ihvertfall et uttalt ønske.

Veisikkerhet og satsning på veier har vært diskutert en stund. Etter en fryktelig tragedie hvor mange nå har mistet sine kjære, så spør man: oppfører vi oss virkelig som lutfattige? Mitt umiddelbare svar er: Ja, vi gjør det. Hvor mange liv skal vi miste før noe blir gjort? Vi har ikke råd til å la det norske hus råtne på rot og la det rase sammen rundt oss.

Tilslutt er min store oppfordring idag: få slutt på volden. All volden. Her hjemme som i hele den vide verden.
Det har gått altfor langt og vi oppfører oss som dyr villere enn dyrene i Amazonasjungelen. Nå må denne galskapen snart ta slutt.

Skrevet for Søndag 09. Januar 2011.

Publisert  09.01.2011, 15:00
Oppdatert 09.01.2011, 16:10

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.