21.06.2021

Salg og profitt

januar 23, 2011 av  
Kategorisert under Meninger

Idag slår Aftenposten opp om hvordan Ikea nærmest lurer deg til å kjøpe mange ting før du har funnet veien ut av butikken. Men dette er da ikke enestånde for den svenske kjeden. Snarere tvertom. Har noen synspunkter rundt dette og de skal luftes.

På den nest siste søndagen i januar 2011.

Selge for å leve

Ikea blir beskyldt for å være utspekulerte. Det kjeden er om, de skal beskyldes for noe som helst – er å være smarte og gå for løsninger. Dette handler jo om å selge og skape vekst gjennom å tilby kunder et produkt. Altså en tjeneste som de kan skape profitt på. Å drive butikk for å  ha noe å leve av. Verre er det jo ikke. Strategi og lure salgstricks.

Alle tenkelige kjeder har det. Selv den lille lokale matbutikken der du bor som fortsatt ikke har blitt kjøpt opp eller bukket under i den beinharde konkurransen har en viss strategi. Det må de ha og dette må du som en forbruker også være klar over og helt inneforstått med.

Forbrukerbevisshet

Noe mange undervurderer er forbrukerbevissheten. Altså din bevisshet som kunde og den som for eksempel drar til Ikea, Rema 1000 eller en hvilken som helst annen kjede. Vær alltid bevisst. Hva skal du der? Hva skal du ha? Har du en handleliste? Eller hva er målet for tuen dit? Vær fornuftig og følg agendaen du har.

Unn deg gjerne noe ekstra om du kan, men ha alltid en viss plan i bunnen og følg den.

Det forundrer meg professor Alan Penn og Dagbladet går såpass hardt ut mot Ikea som i denne artikkelen. Alle kjeder tenke på denne måten og da burde de heller kritisere hele handelsstanden som bare ønsker å skape et levebrød. Du og jeg som forbruker er de som må sette en standard. Og husk: alt med måte.

Kommentar: Skal en angripe noe, ta heller for seg de som jukser med priser og bevisst villeder kundene.
Å tjene penger på å drive butikk blir helt urimelig å angripe. Det slår bare tilbake på urimelighetens navn og en snervhet som ikke hører hjemme noensteds.

Publisert  23.01.2011, 17:00
Oppdatert 24.01.2011, 13:26

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.