28.03.2024

Ukens godbit – Uke 04-2011

januar 29, 2011 av  
Kategorisert under Kultur

Det brenner. Ikke her, men i deler av Midt-Østen. Egypt som Tunisia og snart også andre steder. Folk har fått nok og vil ha frihet, demokrati og ei mer fattigdom eller undertrykkelse. Da går det virkelig hardt for seg og menneskeliv er gått tapt.

Ukens godbit er ikke særlig lystig denne gangen heller.

Litt om ukens godbit:

Hva: Plyndring, vold og kaos i Kairo
Hvor: Kairo, Egypt
Når: 2011
Emne: Demokratikamp, vold, kaos
Link: De ødela mumier med vilje
Kilde: Dagbladet
Nettside: Dagbladet

Og her er (u)godbiten selv. Ta en titt.

Flere mumier er ødelagte og en soldat forsøker å vokte nasjonalskattene. Foto: Amr Nabil.

Begrunnelse: Det som skjer i Kairo og Egypt er naturligvis svært alvorlig og enhver regjering må tenke på sitt folk og dens frihet. Det som gjør dette enda verre at demonstranter, pøbler eller Mubarak-regiments egne folk med vilje har plyndret eller organisert plyndring av landets historie og uerstattelige skatter. Jeg forstår at folk er desperate, sultne og sinte – i den rekkefølgen.

Men at man nå ødelegger og stjeler uerstattelige historiske minner og skatter er jo ren og skjær galskap. Som ikke kan unnskyldes med opprør eller ønske om forandringer. Det de gjør er å gjøre narr av sitt eget land, sin egen identitet og et slags simpelt forsøk på å utslette deler av landets kultur og historie.

Publisert  29.01.2011, 20:00
Oppdatert 02.02.2011, 22:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!



Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.