21.06.2021

Nå er det vår!

mars 1, 2011 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Vår sier du og trekker lenge på det. Så ser du ut og tenker: «nei, nå harre rabla helt for`n». Ifølge kalenderen er det jo vår. Ute er det dog hvitt fortsatt og et sted mellom en to til tre blå og et par røde. Og sånn vil det være, i minst 31 dager til.

Men det èr vår og hurra hurra hurra for det!

Lang og god vinter

Ja, vinteren i år har vært lang og god. Vi har hatt det jeg kaller en kjernesunn vinter og slik man hadde på 80-tallet da man var liten pøbelunge og drev med rampestreker. Eneste forskjellen er at det var enda mer snø og enda kaldere. Årets vinter er dog sunn med tanke på at vi har klimaendringer luskende rundt som styggen om natta sjæl.

Noen sier at de savner sol, sommer, varme, sex på stranda og alt det tullpratet der. Nåvel, alt i sin gitte tid. Nesten ihvetrtfall. Dette ville jeg ikke byttet ut med noe og er tross alt glad for å leve i et land der man kan leve litt, gå i dvale litt og våkne skikkelig til live igjen. Og da danser vi til denne:

Våkner til liv

Det er ikke bare svære, brune og smellfeite bamsefar eller den litt mannevonde hoggormen (vipera berus) som våkner til live om våren og er klar for nye sprell. Klikk sa det idag og denne krabaten her våknet også til liv. Med dansefoten solid intakt. Juhu! Hvorfor nå da? Vanskelig å forklare, men sansene slås bare på, man føler seg mye mer våken og mars er min måned.

Bursdagen er også rundt hjørnet (men hysj..dette snakker vi ikke mer om). Grått hår, vonde knær og sånt.
Bla bla bla. Og tenk deg, snart blir det lyst lenge, grønt ute, fuglene synger, varmen kommer smygende og da skal denne mannen ta masse nye bilder og ha det moro fra morgen til kveld.

Kommentar: Det er om våren, sommeren og høsten at jeg virkelig lever. Da er batteriene ladet og hiet forlatt for denne gang. Liker du mars? Og gleder du deg til våren? Fortell meg gjerne hvorfor eller hvorfor ikke.

Publisert  01.03.2011, 14:00
Oppdatert 01.03.2011, 14:15

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

3 tilbakemeldinger til “Nå er det vår!”
 1. VampBea sier:

  Vintern er best :p
  Jeg liker vel alle årstider jeg, men sånn søvnmessig så foretrekker jeg høst og vinter :) Våren er vakker.. men høsten enda vakrere.. Eneste jeg digger ved vår og sommer er at det er lengre lyst og muligheten for masse makrofoto++ er like rundt hjørnet, iallefall av blomster, bugs osv… :)

 2. Lise Yvonne sier:

  Høst og vår er best.
  Hvorfor? Jo, når man er redd for det stygge hvite belegget på bakken som er om vinteren, ja så er ikke det min årstid. Jo eldre man blir jo reddere blir man for glatte gater, fortau.

  Sommeren; tja, bare det ikke er for varmt så er den herlig. ;))

 3. TT sier:

  Jeg liker vår, sommer og tidlig-høsten best. Føler meg levende og mange kilo lettere i kropp og sjel da. Vanskelig å forklare, men tror mye skyldes sollyset som er viktigere for oss enn det mange vil eller klarer å innrømme.

  @VampBea: ser også frem til makrofoto, lenge lyst, grilling og levende liv.

  @LiseYvonne: Har ingen problemer med å se at de eldre ikke liker vinteren og glatten noe videre. Morderføre som jeg kaller det, synes selv undertegnede er lite moro og klarer seg finfint uten. Akkurat passe varmt er bra.

  😀

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.