19.10.2021

Drømmen langt borte

juni 17, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Jeg har drømmer. Mange drømmer når jeg tenker meg godt om. Den største av dem alle synes å være borte, enda den ofte kan være nær. Hvorfor får jeg da ikke oppleve denne nå? Skal forklare litt i denne artikkelen hva det dreier seg om og ikke minst hvorfor.

Værfenomen handler det om.

Ved første tanke ville du utbryte: «jammen dette kan du jo se når som helst!» Om man har været og de rette forholdene med seg ja. Har man ikke det, så blir det med tankene eller drømmen om du vil. Har ikke tall på hvor mange ganger man har gått glipp av solformørkelser, nordlys, leonider og nå sist måneformørkelse fordi dårlig vær spiller inn.

Og her kommer vi til det som nok er min store drøm, men foreløpig langt borte. Å få oppleve Nordlys igjen og kunne ta noen skikkelige bra bilder av det. For en opplevelse og berikelse. Har opplevd Nordlys to ganger. En gang på Gjøvik i 1999 og så svakt omriss av dette i vinter.

Nordlys over Oslo i desember 2006. Foto: VampBea.

Hvorfor er dette så viktig? Jeg sier ikke at dette er viktig, men at det er en stor drøm. I en grå og ellers triviell hverdag er spesielle opplevelser som naturens eget fyrverkeri og/eller unikhet fantastisk å kunne oppleve. Gjerne på orkesterplass dersom mulig også. For noen er nok dette vanskelig å forstå, men jeg mistenker dem for å ta alt for gitt uansett. Da spiller uforstanden inn.

Å se hva man ellers ikke kan se eller å oppleve det man ikke trodde var mulig, er et privilegium. Jeg er nå da slik at man ønsker å oppleve spesielle ting. Til nå har skuffelsen og uflaksen vært stor. Men før eller siden må dette snu seg. Og når det skjer, da skal kameraet og stativet være klart.

Publisert  17.06.2011, 15:00
Oppdatert 17.06.2011, 16:48

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Drømmen langt borte”
  1. VampBea sier:

    Nordlys er helt fantastisk :)

  2. TT sier:

    Håper inderlig å få oppleve dette en dag og få bra bilder av det også. :)

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.