29.11.2021

Her og nå

juni 22, 2011 av  
Kategorisert under Kultur, Meninger, Moro

De siste dagene har Hurtigruten vært det store samtaleemnet. På sosiale medier, i avisene og sikkert på arbeidsplassen også. Slik det var med Vinter-OL i Vancouver. Her og nå tiltaler oss tydeligvis veldig. Litt for mye? Eller er det greit? Og hva med lignende eventer?

Stusset litt over dette med sanntidsdrama eller sanntidsaction om du vil.

Facinerende

Joda, det er ikke tvil om at vi i Norge har vakker natur og at sanntids-TV fascinerer oss. Først OL i Vancouver som man fikk fyldig med seg uten å trenge å se noe på TV. Det samme gjelder så og si med Hurtigruta nå også. Det har gitt høye seertall, overraskelse og helt sikkert mange diskusjoner også. Dette engasjerer et helt folk både her og der.

Personlig har jeg ikke sett mer enn fem minutter, men forstår at dette er en ny trend som er kommet for å bli. Vi vil nok få mange slike programmer i fremtiden. Big Brother, Robinson, Paradise Hotel og hva det måtte være har fått en verdig konkurrent eller arvtager.

Steget videre

Faktisk så har dette potensialet til å kunne bli en økonomisk gullgruve. Selvom det nok kan virke hysterisk at man vil se på en båts ferd i tv-ruta. Men det er nå slik at vi tilbringer mer tid i hjemmene våre anno 2011 og derfor fenger slike konsepter så godt også. Hva blir så neste skritt? Hverdagslivet hos kjendiser?

T-banen i Oslo 7-24-7 eller metroen i London eller NYC Subway?

Jeg tror nok mulighetene er mange og bare fantasien setter grensene. Som med så mye annet. Og noen få kritiserer og kaller det for mye av det gode. Delvis er jeg enig, men om man finner på å mene noe slikt så får man tåle pepper. Da risikerer man å bli kalt sjelløs, platt, vanskelig, vrien eller bare dum.

Steget videre, for å komme tilbake til temaet, er nok styrt av hva markedet ønsker til enhver tid. Man kan nok kalle det for NÅ-TV eller markedsstyrte og trendbaserte live-sendinger. Dette er bare begynnelsen. De mest kreative av oss har nok allerede planene klare for morgendagens tv-sendinger og trender.

Publisert  22.06.2011, 00:10
Oppdatert 22.06.2011, 01:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.