09.07.2020

Status T-banebilder – Sommeren 2011

juni 24, 2011 av  
Kategorisert under Fotografi, Metro

Det skjer mye på T-banefronten i disse dager og skal komme litt innpå dette i artikkelen. Store deler av Oslos linjenett oppgraderes og en strategiplan for 2012-2060 er lansert.
Hva får det å si for mitt «lille prosjekt«?

Litt, men samtidig også mye.

For halv maskin

Sant og si så er mye av T-banens linjenett sterkt redusert i sommer på grunn av nødvendige oppgraderinger. Fellestunnelen mellom Majorstua-Stortinget oppgraderes og tilpasses for fremtidig trafikk. Linje 1, 2, 3 og 4 påvirkes også av små som større forandringer frem til 19. august. Men hva konkret betyr dette for meg?

Kort fortalt betyr det at jeg er cirka halvveis i prosjektet. Det betyr mye arbeide, men også mye moro og nye opplevelser. Her er en oversikt hva jeg har igjen og hva som skal gjøres i sommer som til høsten:

Linje 1: Ikke påbegynt ennå. Vil ta strekningen Frøen til Gråkammen og Holmenkollen + Frognerseteren før oktober. Resten av stasjonene vil jeg ta våren og sommeren 2012.

Linje 2: Har igjen strekningen Ekraveien-Østerås. Vil gjøre denne ferdig iløpet av en til to ukers tid.
Linje 3: Har igjen strekningen Blindern-Sognsvann. Vil gjøre denne ferdig i august og september.

Linje 4: Vil ta stasjonene Høyenhall, Manglerud, Ryen og Lambertseter som alle er nye iløpet av høsten.
Resten av strekningen moderniseres neste år og jeg gjør ferdig linjen da.

Linje 5: Alle stasjonene er nå dokumentert i bilder og skal bearbeides utover sommeren og høsten.
Linje 6: Vil ta for meg strekningen Bjørnsletta til Bekkestua iløpet av august måned. Ser an utviklingen videre.

Full trykk fra høsten

Til høsten og frem mot neste år blir det nok mer komplett. Både med tanke på prosjektet mitt og for Ruter sin del. Merk også at Ensjø stasjon skal gjøres totalt om og vil følge utviklingen her i bilder det neste året nøye.
Noen oppgraderte bilder fra stasjoner på Linje 1 og 6 også blir å dukke opp. Det er mulig jeg også vil prøve meg noe bilder fra ulike årstider.

Så joda, her vil det gå unna for full gass i takt med moderniseringen som skjer av T-banenettet i Oslo og Akershus. Jeg kommer tilbake med oppdateringer.

Konklusjon blir: mange fototurer fremover. Mye bilder, mye moro og mye redigering mm.

Publisert  24.06.2011, 16:30
Oppdatert 25.06.2011, 19:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.