02.02.2023

Bok 23-04-09-2011

september 1, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Hallo hallo september og farvel til august for denne gang. Ny måned, ny tid og taktskifte. Venner, sosiale greier, kaffe-kaker-fine samtalen. Det er også tid for å kommentere hvordan utviklingshemmede blir behandlet.

Noen ord om fotball-pengebruken, skolerangeringer og valg blir det også. Lucky no. 23.

La oss begynne med fotballen og overgangsvinduet som nå er stengt frem til 1. januar 2012. Igår så var det hektisk med overganger, rykter og pengebruk. Særlig i Storbritannia, men sikkert også i mange andre land. Til tross for at mange land sliter med finanskrise og usikre tider imøte. Dette er blant annet årsaken for min del at jeg har et mer ambivalent forhold til fotball.

Joda, jeg er fortsatt interessert. Men bare til en viss grad. Det er blitt litt for mye penger, litt for lite fotball og lojaliteten er blåst vekk med nordavinden. Vil du ha et eksempel? Se her og tenk deg godt om. Hva handler fotballen om idag? Jo, 99 % lønn og status. Èn liten prosent handler om fotballen. Det går ikke lenger.

Noen ganger har jeg skrevet om sorteringssamfunnet. Det finnes. Blir bare uvel når jeg leser om hvordan utviklingshemmede blir behandlet i 2011. De blir behandlet som nummer, kasteballer og objekter i et iskaldt system. Menneskeligheten, rausheten og kjærligheten blir helt glemt og skjøvet ut i det ytterste mørket. Politikere, byråkrater og dem som hevder at alle virkelig èr med burde lese dette brevet.

Stang ut eller Stang inn er ikke bare et ordspill for Oslo, men generelt i årets kommunevalg. Hvordan ønsker man at hverdagen frem til 2015 egentlig skal være? Kan man stole på politikerne? Eller blir det fire år med mer prat og lite handling? Saker som denne gjør det komplisert hva tillit angår. Flere som føler det slik?

Hun sitter på gangen og gråter. Fordi hun ikke får være med på skolens prøver. De landsdekkende prøvene er hett tema igjen og skolene jukser. Slik Ahus gjør. Dog på en annen måte. Begge deler er kynisk og direkte motbydelig. Jeg lurer på hvor mange barn og ungdom som får ødelagt sin fremtid fordi man skal «spille for galleriet».

Det gleder meg mer å kunne gå over til den hyggelige delen av Dagens bok. Snart er min offisielt uoffisielle web ferdig. Ny grafikk, nye bilder, litt oppdatert info og masse bra linker. Som lovet fra starten av, for seks år siden. Puh! Tiden går, man består og om ikke annet: så er man bare blitt litt eldre, men fortsatt like tilstede.

Personlige, altså helt personlige ting går det litt tid mellom her på webben. Men de siste dagene har vært fine. Litt selskapeligheter med kake og slikt. De gode samtalene, de gode vennene, gøy med data og en koselig onsdagskveld hos tante som fylte år. Med mer kake, kaffe og en colaskvett. Man er fornøyd og livet er slettes ikke så verst.

Hva med taktskiftet? Jo, fremover blir det nok å finne på. A4 liv venter, men det blir bra. Med trening, arbeide, studie, to nye webprosjekter og mye i sort-hvitt også. Som sagt: livet er godt og om litt: er pizzaen(e) klar(e).

Skrevet for Torsdag 01. september 2011.

Publisert  01.09.2011, 00:45
Oppdatert 01.09.2011, 01:15

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.