28.11.2020

Ord-02-09-2011

september 2, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Ordførerløfter, ny T-banetunnel i Oslo sentrum og eldre versus kriminelle i fengsel. Tre små, men viktige temaer jeg skal ta for meg. Her og nå. Vekst og utvikling er ikke alltid hånd i hånd med forstand og fornuft.

For ingen mann kan love noe på den andre siden uten å bygge broen først.

La oss begynne med ordførerkandidatserien der SV`s Marianne Borgen sier hun vil ofre ny E18 for å bygge ny T-banetunnel i Oslo Sentrum. Åh! Så flott da! Det utbryter du sikkert, mens fredagskaffen inntas og hodet settes på vent. Det er jo straks helg. Men brems litt nå og tenke deg om. Valgkamp, løfter, fine ord, velskrevet manus. Hvor mye av dette er prat og hvor mye er reelt? Det kritiske spørsmålet man som velger må stille seg.

Politikere liker ikke slikt, de vil ha enkelt engasjement. Stemmer. Gjennomslag for sine fine taler, løfter og så like velskrevne manus. Men jeg liker ikke skuespill eller manus. Fakta derimot og handling. Uansett om du er liberal, rød, blå eller i sentrum så må byen du skal fronte stå i fokus.

Samtlige ordførerkandidater for Oslo må se å forstå at Ruters forslag til ny sentrumstunnel for T-banen ikke bare er søte skisser. Men tvingende nødvendig for fremtidens Metro i Oslo, for miljøet og trafikkavvikling i en by som vokser fort.

De samme ordførerkandidatene bør også spørre seg selv hvorfor kriminelle i fengsel behandles verdigere enn eldre på gamleheimen. Fanger i norske fengsler tas på med silkehansker. De har tilgang til tv, internett, utdanning og lommepenger. Våre gamle derimot får kun mat til 40 kroner om dagen, stues bort på kottet, får en dusj hver 14. dag og legges klokka tre på ettermiddagen.

Synes dere at dette er greit? At våre eldre behandles som tungt kriminelle og at tungt kriminelle i fengslene behandles som lønnsmottagere og «feriegjester»? Svar ærlig på disse spørsmålene. Det er saker folk er opptatt av og undertegnede mener ordførerkandidater som bypolitikere bør tenke seg grundig om nå.

Publisert  02.09.2011, 21:00
Oppdatert 03.09.2011, 18:50

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.