30.10.2020

Noen små kunngjøringer

september 3, 2011 av  
Kategorisert under Fotografi, Status

Tenkte jeg skulle komme med noen kunngjøringer. Kort summert så handler dette om: Etikette, publisering, foto-bildebruk og ny grafikk. Informativt, enkelt og greit. Jepp, i den rekkefølgen.

Spørsmål eller kommentarer kan rettes hit.

Etikette:

La meg begynne med etikette og viser til to enkle ting: Retningslinjer og spørre om lov før man bruker noe. Hvorfor bringe dette opp? Fordi jeg har statistikk, jeg bruker den og følger med. Da får man med seg at folk leser, men ikke alltid forstår det de leser. Etikette betyr blant annet at man skal oppføre seg bra til enhver tid.  Også på internett.

Bildebruk-Foto:

Dette temaet kommer inn under kategorien. Jeg oppgir mine kilder og bruker bilder helst fra SXC, VampBea eller andre som gir lov. Det betyr at du også burde gjøre det. Enten du synes det er greit å bare bruke hele bilder med ramme eller prøve å late som om mine bilder er dine. Webstatistikken min og metadatene taler sannheten. Vær ærlig og spør først.

Konsekvens:

Ja, det blir en konsekvens av disse to overnevnte faktorer. Den er at du heretter ikke får brukt bildene mine overhodet. Å stjele er galt. Enten du gjør det på websidene mine, i butikken, bryter deg inn hos noen eller raner noen. Hvorfor må man forklare dette for folk på 20 år og oppover?

Publisering:

Det blir også noen små endringer her. Faste dager for artikler på webben blir Mandag, Tirsdag, Fredag og Lørdag. På Torsdag kan det dukke opp ting, men ikke ta det for gitt. De to andre dagene er fridager og går på tradisjon, tro og andre gjøremål.

Ny grafikk:

Javisst, det blir ny grafikk. Når? Den kommer når den kommer og brukes når det passer seg slik. Også her har jeg en liten ting å si. Eller faktisk to. Har lagt merke til at noen har drevet å snust på grafikken min. Skaffe deg din egen. Ikke vær tyv og stjel fra andre. Som sagt: statistikk og logg. Fra nå av utestenges du om jeg ser at du tror mitt er ditt.

Min grafikk er min. Den er ikke laget for deg. Les her og særlig det avsnittet under Utseende. Har du hørt om Åndsverksloven før? Det er anbefalt lesning og forstå gjerne hva den innebærer også. For deg som meg.

Publisert  03.09.2011, 21:00
Oppdatert 03.09.2011, 22:10

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarfeltet er lukket.