28.11.2020

Bok 26-02-09-2011

september 13, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Stang inn, foto og fotofiaskoer, vår teknologi, grafikk og tanker rundt årstiden. Det blir en bok med litt ettertanke og undring over seg. Meg og deg, ikke så mye de og dem denne gangen. Litt dagen derpå, men ikke for mye.

For på side 26 står det skrevet: reis deg, lær fra igår og gå med stolte rette skritt. Fremover.

Valgplakater. Det har gått litt sport i disse Stang Inn eller Stang ut plakatene eller reklameboards (om man vil) på busser, T-banen, trikker eller hvor det nå måtte være i Oslo by. Det er gått et bittelite døgn og Høyre er valgets store vinner i Oslo såvel som på landbasis. Derfor kan man trygt si at det ble Stang inn. Hva nå? Hvordan blir ting fremover? Det er altfor tidlig å kunne si noe om.

Man er nødt til å vente og se. Følge med og gå fremover. Personlig hadde jeg foretrukket mer gult, men dette valget ble ikke som fryktet. Det skal sies. Jeg kan leve med Høyre og deres politikk. Jubler ikke, men dør nå ikke heller.

Haven på Tøyen. For noen dager siden tok jeg og en god venn turen til Botanisk Hage for å ta litt makrobilder og bare prate, ha det fint og la timene vandre. De kom og gikk slik det pleier når man har det koselig. Mange bilder ble også tatt. Jeg synes det er litt stusselig i Botanisk Hage nå. Ikke så mye grønt som håpet, men årets ustabile vær får ta noe av skylden.

Åpenbart har jeg ikke helt dreisen på det nye 50 mm objektivet mitt enda og mange av bildene var ikke mye å skrive hjem om desverre. Det må trenes mer og bedre. Men ble det og de legges ut iløpet av senhøsten.

Dog så er det på slike dager at man tenker over for eksempel teknologien og hva den har gjort. Det er ikke så mange år siden (eller jo det er faktisk det, men allikevel) at man tok bilder kun i MF, med fotoruller og fremkalte bildene selv. Ikke hadde man de pc`ene vi har nå, mobiltelefoner med touch, godt bredbånd eller duppeditter som gjorde hverdagen trådløs og strømlinjeformet.

Derfor greier jeg ikke å klage eller jamre meg. Ikke har det noen hensikt heller. Alt kan gjøres omat, man har det bra og ting er mer tilgjengelig enn man kanskje har gjort seg fortjent til. Ta en titt ut nå, ser du fargene? Og føler du stillheten? Mørket senker seg tidligere, det endrer stemningen og landskapet. På sin egen måte.

Høst. Ahh, ny tid. Fine dager med mye sosialt samvær, noen fine overraskelser på gang, data som ikke alltid er så lett og man undres. Hvor går ferien? Klarer jeg virkelig å snu en 10 år gammel døgnrytme? Er teologi og filosofi neste skritt med tiden? Og ikke minst: Latin og/eller fransk? Men jeg skal la noe av dette fordøye. Noe av det.

Dagen derpå som jeg nevnte innledningsvis. Hvordan er den? Jo, den er helt greit. Ingen hodepine eller bakrus på noe plan. Jeg er rolig, fattet og tar ting som de kommet. Noe mye større enn meg selv viser vei og på ett eller flere vis, så skal dette gå bra. Uansett.

Legg forøvrig merke til at det dukker opp ny grafikk på sidene, men bare se og ikke røre!

Skrevet for Tirsdag 13. september 2011.

Publisert  13.09.2011, 22:30
Oppdatert 16.09.2011, 00:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.