20.10.2021

Ord-17-10-2011

oktober 17, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Jeg har stilt et spørsmål på sosiale medier som Facebook og Twitter de siste dagene.
Uten å få noe svar.  Spørsmålet er: Hva har grådighet og kreft til felles? Har du egentlig lyst til å vite det.

Her kommer det ihvertfall. Enten du velger å lese eller ei.

Faktisk så har kreft og grådighet mer til felles enn det noen av oss skulle ønske. Begge deler er på hvert sitt vis forferdelige sykdommer. Begge må kureres og bekjempes. Jeg vet dette kan provosere noen og trigge til raseri. Men vær klar over en liten ting: jeg var vitne til at min bestemor ble spist opp av kreften. Samtidig har jeg sett hva grådighet gjør med mennesker, som land.

Hellas sliter, Spania, Belgia, Italia og mange andre følger etter. Europa har ikke vært i samme tilstand siden korstogenes dager og det er snart 740 år siden. Ingen skal komme å fortelle meg at dette skyldes ren uflaks eller dårlig høsting. Politikere, banker og rikfolk som setter seg selv foran andre er årsaken.

Kreften gjør grusomme ting med deg som menneske, den spiser deg opp innvendig og man blir bare en skygge av seg. Grådigheten og lysten etter mer er i samme gate. All fornuft, rasjonell tankegang, empati og evner til medmenneskelighet spises opp. Jakten på litt, mer, enda mer og tilslutt alt. Fellestrekkene er så mange.

I mange av verdens storbyer raser nå mennesker. Store som små. De har sett seg lei av politikere, banker og andre som setter seg selv foran alt. Mennesker som forlengst har latt grådigheten bli en syk del av deres liv. Nå rammer det land og oss alle.

Kreft finnes det til dels kur for. Spørsmålet er om pengejaget og vår egen komplette galskap har noen kur. Må Hellas gå konkurs før man forstår at det har gått så altfor langt?

Publisert  17.10.2011, 00:35
Oppdatert 17.10.2011, 00:45

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

5 tilbakemeldinger til “Ord-17-10-2011”
 1. Det er lenge siden jeg har skrevet her/hørt noe, men jeg er sterk nok til at telefonen er tyst. Det er mye skriverier om kreft om dagen, som du skriver om. Jeg skal til hoftekontroll i morgen og har ligget rett ut med mega smerter i 3 timer. Går for reopr i morgen, skal presse dem til det. Dette er jo ikke noe liv. Har gjort en god gjerning som M søster i dag, besøkt moren til Britt på sykehjemmet, hun ble så glad, men det var tøft å sitte stille med smerter i 1 1/2 time. Hun ble veldig glad og husket meg ogsp, er dement denne damen jeg besøkte. Hun har sluppet unna 13 operasjoner, men ble dement. Ha en god kveld sønn. Klem

 2. Are u out of order Tommy? Have a nice weekend and enjoy beeing with friends.
  God bless you !

 3. TT sier:

  Hei vennen. :)

  Ingen er glemt og imorgen smiler solen. Vent og se. Heheh. Dagene går fort-nærmest i ett, oppdateringene her blir så som og det er slik i livet: at i gitte situasjoner må man tenke seg om, veie sine order og heller være den som lytter og bøyer seg. Det jeg skulle ønske var at hoften din kunne bli bra, at man kan utveksle gode klemmer, latter og samtale snart.

  Har gjort meg endel tanker om fremtid og ønsker å bruke de til å studere og gjøre godt på ulike plan. Ønsker deg en god helg modern og håper du får tatt deg en pust i bakken. Skal prøve på det selv.

  Klemmer fra sprettbaillen borti dumpa.

 4. Takk for at du svarte meg, føler at jeg er glemt. Nå har jeg en nyhet som kan fortelles til alle du kjenner: Jeg reiser bort omkring 14.12 og blir borte til etter Jul.

  GOD HELG, take care

 5. TT sier:

  Har ikke glemt deg modern. Kan du fortelle hvor du skal hen da? Håper selv å få reist litt i 2012 også. Ha en flott helg og kos deg masse.

  Klemmer. :)

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.