31.10.2020

Ethan redder verden (igjen)

februar 3, 2012 av  
Kategorisert under Kultur

Mørket senker seg over verden og de dårlige kreftene rotter seg sammen. IMF har lidd av et mannefall og er nær avvikling. Så smeller det i Moskva og en atomkrig er farlig nær.
Men for agent Ethan Hunt er ingenting umulig.

Mange år senere er Tom Cruise tilbake i en svært populær rolle og det går unna i et enormt tempo.

Ulendt terreng

Både Agent Ethan Hunt og hans team befinner seg denne gangen i svært ulendt terreng. Vel vitende om at de nå er blitt beskyldt for å ha bombet Kreml, starter en farlig jakt. Ghost Protocol» er iverksatt og nå de klare seg på egenhånd uten noen form for hjelp eller ressurser. Navnet må renvaskes og en ny terrorhandling må avverges.

Den lille prikken over den kompliserte I`en denne gangen er at Ethan Hunt ikke har noen idè om hva slags fortid hans kollegaer i striden har. Hva er agendaen deres? Hva med personlige motiver? Selv en superhelt må være på vakt og kan bli lettere paranoid av mindre.

Full fres

Det begynner med fengselsopptøyer og flukt fra Moskva. Så settes ferden til solfylte Dubai og skyskrapere. Litt fasadeklatring av den ekstreme typen, kamsport og et totalt mislykket oppdrag. Før ferden fører teamet til Mumbai og et palass eid av en telemilliardær. Det tar fullstendig av, blodet flyter og menneskeheten er ikke så langt unna å bli redusert til brunsvidde støvkorn.

Tidsvis er det mange imponerende stunts, mye action, enda mer slåssing og litt humor også. Ordet striglet realisme kan kanskje brukes her. Fra å virke kaotisk i begynnelsen så er dette en film som falt godt i smak og som fansen garantert vil like. En bra kvadrologi frem til nå? Javisst!

For Agent Ethan Hunt gjør det igjen og redder verden fra en lite hyggelig skjebne, mens man får følelsen av at en film nummer fem ikke akkurat virker helt uoverskuelig.

Filmfakta:

Tittel: Mission Impossible – Ghost Protocol
Regi: Brad Bird
Medvirkende: Tom Cruise, Simon Pegg, Jeremy Renner og Paula Patton
Utgivelsesår: 2011
Sjanger: Spionfilm
Nasjonalitet: USA
Filmens nettsider: Mission Impossible

Publisert  03.02.2012, 20:00
Oppdatert 11.02.2012, 19:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.