29.10.2020

Thor turer frem

juni 16, 2012 av  
Kategorisert under Kultur

Hovmod står for fall. Det slår aldri feil. Thor er en mektig, men arrogant kriger og det koster han eksil fra Åsgard. På Jorden blir han menneskenes vesentlige beskytter. Vi er med på en aldri så liten episk reise i Marvel-universet.

I Thor går det unna og konseptet godt versus vondt og rettferdig mot urettferdig brukes.

En annen verden

Thor er ikke som andre superhelter, men hviler samtidig litt for meget på gamle laurbær når det spisser seg til og blir dermed forvist til Las Vegas hvor han bokstavelig talt ankommer med et brak. Den unge forskeren Jane Foster som undersøker lysfenomen får derimot et helt annet fenomen i fanget her. Med et heller svært skeptisk forskerteam på slep. Det ligger an til og blir mange komiske forviklinger.

En norrøn Gud fra en annen verden er ikke hverdagskost. Han med hammeren, grundig strippet for krefter.
Å bryte våpenhvile med Jotunheimen uten fader Odin sin velsignelse, vel det straffer seg. I bakgrunnen lurer broren Loke med sitt alt annet enn ærlige vesen.

Rotete

I sin nye hverdag så må Thor kjempe side om side med mildt sagt skeptiske forskere, slåss mot en mektig fiende, lure organisasjonen SHIELD hvis denne har sin lyssky agenda. Til tross for godt skuespill av Natalie Portman og delvis Stellan Skarsgård så blir det en rotete film. Fordi Thor greier aldri med sin rollefigur å skape noe bånd mellom seg selv og menneskene.

Chris Hemsworth kler rollen som Tordengud godt og etterhvert ser vi allikevel tegn til ydmykhet og innsikt når det gjelder som mest. Men det blir litt for oppstykket og lite sammensatt. Det preger en film som kunne ha hatt enda mer actionfylt og humorfylt handling i seg.

Holder delvis mål dog

Men Thor holder delvis mål fordet og når det virkelig spisser seg til så viser mannen med Hammeren at han jo virkelig èr en mann og får komme hjem igjen. Da får heller en mulig kjærlighetshistorie vente. Her skal det hamles opp og skurker nedkjempes. Odin som lenge var i dyp søvn kvikner til igjen og gammel storhet er nesten som ny.

Action er det mye av i denne filmen og enkelte sekvenser man også kan fnise godt av. Noen dyptgripende eller spesielt intellektuell film er dette ikke. Guddommelig? Tja, men helt greit nok. Sluttsekvensen angir at dette ikke er over og dermed er det bare å se frem til The Avengers hvor historien fortsetter.

Filmfakta:

Tittel: Thor
Regi: Kenneth Branagh
Medvirkende: Chris Hemsworth, Natalie Portman og Anthony Hopkins mfler
Utgivelsesår: 2011
Sjanger: Superheltfilm
Nasjonalitet: USA
Filmens nettsider: T h o r

Publisert  15.06.2012, 21:00
Oppdatert 24.06.2012, 15:00

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

2 tilbakemeldinger til “Thor turer frem”
  1. VampBea sier:

    Rotete du liksom. Jeg syns han fort får kontakt med de få menneskene han har kontakt med i filmen 😉 Men filmen kunne inneholdt mer og vært mye lengre syns jeg. Jeg ville nok gitt den noe høyere terningkast :)

  2. TT sier:

    Hadde for høye forventninger til filmen og den sluttet for brått for min smak. Leste noe filmsladder om en toer som gikk i vasken på grunn av uenigheter også.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.