20.10.2021

Bok 11-07-09-2012

september 9, 2012 av  
Kategorisert under Personlig, Status

Tid er noe jeg aldri kommer til å bli ferdiggrublet på. Små webjusteringer, strømtyver, norsk film, gamledager, studier og trygge arenaer. Men langt bedre enn den utvannede kaffen man drakk på Radisson Plaza.

11 er snodig nok et favoritt-tall. Ikke spør meg om hvorfor.

Kanskje det er alderen. Kanskje tiden begynner å løpe fra meg eller kanskje at jorden snurrer raskere enn før. Kan de rare eller uhyggeligene lydene forklare det? Nei, nok konspirasjonsprat nå. Men dette med tid èr fascinerende. Helt siden jeg tok et dramatisk veivalg i april har dette året rast unna som et løpsk tog med kurs mot fremtiden.

September er godt igang med sin midthøstblues og for første gang på 22 år er jeg igang med studier igjen.

Det er glede, det er utfordringer, litt unødige bekymringer, mye å lære og mange spørsmål. Beklageligvis betyr det at jeg ikke får tatt noe bilder til T-baneprosjektet i år. Prioriteringer må tas og dette må vente til en eller annen gang ute i 2013. Om det vil seg slik. Tiden fremover blir krevende, men spennende og givende.

Hva studier angår så gikk mye av en dag nylig på biblioteket og man måtte også hjelpe en venn med å gå igjennom avisarkiver fra 1982 til 1984. Jeg måtte trekke litt på smilebåndet over hvordan Dagbladet så ut den gang. Avisartiklene og overskriftene var spesielle greier. Og de klærene og hårfrisyrene man hadde.
Jeg skjønner at dette èr lenge siden. Men en ting er sikkert: den gangen var Dagbladet en avis.

Hva har kaffe på SAS Radisson Plaza til 40 kroner og 2012 utgaven av Dagbladet felles? Jo, begge er så utvannet. Sistnevnte minner meg om noe man kan finne i en luguber kiosk i en minst like tvilsom bakgate i Danmark.

Lagt merke til noe nytt her siden sist? Headeren har fått en bitteliten ansiktsløftning og forsiden har nå fått to nye kategorier. Det forteller litt om hvor satsningen ligger fremover. På plass etterhvert kommer også noen andre småfikser og litt generell oppdateringer av statisk informasjon. Slike ting er nok i konstant endring. Men det er også en del av sjarmen med et nettsted. Eller hva?

Film. Filmanmeldelser. Norsk film. Jeg hadde lite eller ingen forventninger til Kon-Tiki som jeg nylig så. Men må virkelig si at den leverte og er en av de bedre norske filmene jeg har sett. Det var en strabasiøs og ikke akkurat ufarlig ferd. Men Tor Heyerdahl hadde troen og tror du så blir det slik. Mer om filmen kommer snart.

En tyv stjeler. En tyv tar seg til rette. Hafslund burde ikke være i dette selskapet. Men å misbruke en inngått trekkavtale med kunder til å trekke penger i tide og utide er ikke noe annet enn datainnbrudd og brudd på tillit mellom kunde og leverandør. Jeg vet om flere som opplever dette og hverken får hjelp av banken eller leverandør til å ordne opp. Hadde det vært mer tak i Politiet, så burde hver eneste slik sak blitt anmeldt.

Problemet med Hafslund er at de har monopol og derfor kan gå frem som de vil ovenfor sine kunder, som er avhengige av strøm. Dette vet de og derfor kan mafiavirksomheten fortsette. En redelig regjering burde ha grepet inn og ryddet opp.

Trygge arenaer. Der man selv kan sette sine premisser. Det er litt lei å se at debattsfæren, bloggsfæren og sosiale medier er blitt steder der man tyr til trolling, debattsabotasje eller angiveri for å tie ihjel folk. Har gjort meg opp noen tanker og kommenterer de i et ferskt lydklipp. Premissene blir her og da er det et regelverk du må følge. Hvorfor? Fordi du selv har skapt frem situasjonen.

Med tungen rett i munnen balanserer jeg mellom bokstaver som løper sikksakk, sider som kommer og går, mens vær og vind endrer fasong. En ut, en inn og to i mente.

Publisert  09.09.2012, 17:00
Oppdatert 09.09.2012, 23:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.