07.02.2023

Sannheten skal frem

januar 19, 2013 av  
Kategorisert under Kultur

Jack Reacher er en annerledes helt og slike kreves under spesielle omstendigheter.
Fem mennesker mister livet når en våpendesperado er på fære. Tilsynelatende tilfeldig. Bevisene peker i avhør mot èn person.

Men ikke alt er alltid slik det ser ut eller kan fremstå.

Jakten på sannheten

Jack Reacher er ikke på noen måte en mønsterdetektiv eller etterforsker av klasse, noe hele filmen kanskje strever litt mye med å vise frem og det blir til tider overprestasjoner. Men Rosamund Pike og Tom Cruise har nivå nok til å bære filmen. <<Finn Jack Reacher>> blir allikevel det som gjør at jakten på sannheten får hovedrollen i en film der intriger, maktkamp og som alt nevnt: overprestasjoner fort kunne ha ødelagt.

Tidlig blir det klart at dystre hemmeligheter lurer og de skal skjules for enhver pris og vår hverdagshelt er kanskje en sint krysning av Jessica Fletcher og Magnum med litt galskap som Cruise mestrer utmerket. Gode skuespillere kan mestre alt.

Uventede situasjoner

Uventede fiender gir uventede situasjoner og når mye mistanke pekes mot en selv og Politiet er på jakt etter deg, så ville de fleste mistet motet. Men noen vokser i slike situasjoner. Når sannheten skal finnes må man ty til tøffe og tidvis svært ekstreme virkemidler som hverken påtalemyndighet eller Politi kan, vil eller tør å bifalle. Forsvarsadvokaten Helen Rodin forstår tidlig at om hennes klient ikke skal dømmes, så må hun se saken fra en helt annen side.

Biljakter, slåsskamper og en rett-på-sak, men samtidig snedig vri for å finne sannheten er det Jack Reacher tyr til og han lykkes. Rovdyrene er oftest de som er best kledd og veltalende. Så er tilfelle også denne gangen. De skyldige tas, en plaget hverdagshelt forsvinner tilbake til sin egen skygge og livet går sin gang.

Moralen: snakk sant ellers kommer Jack Reacher og tar deg!

Filmfakta:

Tittel: Jack Reacher
Regi: Christopher Mc Quarrie
Medvirkende: Tom Cruise, Rosamund Pike og Robert Duvall mfler.
Utgivelsesår: 2012
Sjanger: Thriller
Nasjonalitet: USA
Filmens nettsider: Jack Reacher

Publisert  19.01.2013, 20:00
Oppdatert 21.01.2013, 14:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.