11.08.2022

Hvorfor jeg sa nei til Oslo OL 2022

september 11, 2013 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Meninger

skriblerierValget er over. Det ble ny regjering som trer ikraft 14. oktober. Det ble også et ja til OL Oslo 2022 i avstemningen som ble holdt. Jeg skal si litt om hvorfor jeg sa og fortsatt sier nei. Grunnene mine nevnes i artikkelen.

Fra før av har vi Holmenkollanlegget i Oslo og en forferdelig kostbar Flexusskandale som er uopprettelig.

Dette i seg selv har kostet skattbetalerne penger vi ikke har og i praksis er hver Osloboer gjeldsslave de neste 50 årene, uten at det ser ut til å plage politikerne nevneverdig. Og økonomi har en del å si her, veldig faktisk. «Moroa» det vil medføre å arrangere OL i 2022 vil koste oss minst 28 milliarder kroner. Det er mye penger for idrettsleker som varer i noen få uker.

Oslo by trenger andre ting enn «leker». Sosiale tiltak for byens svakeste (de fattige og nødlidende), syke og aldershjem bør rustes opp og settes av mer penger til kvalifisert arbeidskraft. Mer og synlig politi i gatene, politiposter i hver bydel og totalforbud mot å bære våpen bør det også brukes penger på.

Infrastrukturen i Oslo som andre steder i landet bør man også bruke penger på. Tog, trikk i Oslo, T-bane i Oslo til Ahus og Fornebu såvel som ny sentrumstunnel. En annen ting er mer bybane i Bergen. Alt dette vil koste mye penger og betyr mer enn noe annet OL. Fordi: det er langsiktig og kommer mange mennesker i generasjonen fremover tilgode.

Ved fremkomstmidler som funker vil også veksten fortsette. Oslo og omegn vil de neste 10-20 årene være preget av en stor befolkningsvekst. Så har man da altså sagt ja og dette skal opp i Stortinget. Jeg håper dog at vil ikke får OL Det trengs ikke nå. Å ruste opp Oslo og landet ellers trengs.

Trygg by og fylke. Kriminaliteten er en annen ting som må prioriteres. Altfor mange saker nedlegges, politiet har ikke nok penger. Jeg vil kunne gå trygt rundt i byen min dag, som ettermiddag og kveld som natt. Det kan man ikke idag. Et OL vil ikke endre på dette. Fritidsklubber, idrett på lokal og nasjonalt plan trenger også et løft. Flere ishaller eller brukshaller til fotball og rollerblades for eksempel. Og ikke minst: svømmehaller.

Jeg vil til og med gå så langt som å si at man bedre kan gi penger til Oslo Katolske Bispedømme så de kan få bygget sin kirke på Mortensrud. Det er langsiktig og fornuftig. Enda jeg ikke er katolikk, men ortodoks.
For å illustrere hvor tåpelig OL-søknaden er.

Nei stemte jeg fordi dette ikke er gjennomtenkt, langsiktig eller forsvarlig på noen måte.

Publisert  11.09.2013, 21:00
Oppdatert 22.09.2013, 22:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.