15.08.2022

Nytt år, ny begynnelse og ny start

januar 1, 2014 av  
Kategorisert under Hverdagsliv, Meninger

Da er 2014 innskrevet i kalenderen. Alt det som har vært var, det er ikke lenger. Kruttrøyken har lagt seg, rakhetthylsene blir feiet opp, få er forhåpentligvis skadet og det er på tide å se fremover. Inn i fremtiden.

Jeg skal komme med noen tanker om ting og fortelle om et par små endringer.

Er ikke lett å stå ut med meg

Aller først vil jeg begynne med å takke de som har stått ut (eller holdt ut med meg) i 2013. Det er ikke alltid så enkelt skal jeg si og tror gårsdagen var dagen da man nådde lavmålet helt. Så sur og irritabel som man var det, er det lenge siden jeg er. Og det skyldes nok ikke bare maten. Eller eventuelt mangel på den. Fordi: en gang i tiden drakk jeg også alkohol, men ting har endret seg.

Når giften virker er noe jeg pleier å si. Alkohol èr gift. Den gjør noe med folks oppførsel og adferd. Var ved ex-sjømannsskolen i natt og tok bilder. Den oppførselen til de rundt meg er bare til å bli trist av. Og tror jeg lar dette bli med det. Jeg ønsker alle et Godt Nytt år.

Omrokkeringer

Neida, jeg skal ikke gi meg selv sparken eller aldri skrive her mer. Men det blir litt sjeldnere og forteller mer om det her. Ord endres til ordene og er der jeg skriver enkle tanker, dikt, rim, åpne brev eller sier ifra om små som større ting. Ukens bilde gjøres om til Bildene. Bildeflyten blir litt ledigere eller mer vilkårlig. Men det trenger ikke være en dårlig ting. Jeg satser på mer foto fremover.

På fotofronten har jeg ligget lavt etter en periode med nærmest lovløse tilstander der daglige ran var en vane. Men nå er jeg klar for mer dagligdags fotografering igjen. T-baneprosjektet venter også og har måttet bli satt på hold.

Ny start

Jeg er glad for at dette er ny begynnelse. Et år der jeg kan begynne på nytt. Gjøre det jeg ikke fikk til i 2013 bedre, gjøre mer godt for andre, få ting gjort, oppfylt noen drømmer, reist litt, sett mer og teste ut noe nytt jeg har fått i hus. Og ikke minst: trene mer, bli i bedre form og løse rubiks kube. Er dette nyttårsforsetter? Nei. Har kun ett av dem. Kun ett: bli et litt bedre menneske fra dag til dag.

Til slutt vil jeg si til alle foreldre som har drukket mye igår, på julaften for litt over en uke siden og ellers i høytiden: brems ned og husk på barna deres. De synes ikke det er OK med høylytte krangler, høye røster, uorden og utaggerende oppførsel. De blir redde og utrygge. Jeg vet, av egenfølt erfaring.

Barn og undom trenger at du er helt tilstede for dem, at du lytter, bryr deg og viser sann-ekte kjærlighet.
Gi deg og dem en ny start. Vi alle trenger det. Idag. Imorgen. I resten av 2014.

Publisert  01.01.2014, 16:00
Oppdatert 01.01.2014, 17:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.