28.10.2020

Naturfenomener

august 1, 2008 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Ingenting er så spesielt og fantastisk som å få oppleve naturen fra dens mest vakre, enkle og samtidig så spektakulære side. Solformørkelser, måneformørkelser eller andre ting,
det er samlet på ett sted.

Ved feil eller døde linker, så ta kontakt.

Fra ok til oisann

Mitt første møte med naturfenomener var på slutten av 1990-tallet, men interessen for foto og det meste var på et lavpunkt, så tenkte ikke så mye over det den gangen. Men VampBea fikk fart på fotointeressen min og 1. august 2008 var første gang jeg virkelig fikk oppleve solformørkelse. Det var spesielt og fantastisk.
Man trygt si at det gikk fra ok til oisann!

Håper at jeg på en eller annen måte kan få oppleve en eller annen form for solformørkelse igjen. Om ikke annet så sjekk ut denne storartede videoen.

Noen anbefalte linker finnes også:

Bilde 1 (UNIS)
Bilde 2 (UNIS)
Bilde 3 (UNIS)
Bilde 4 (UNIS)
Bilde 5 (UNIS)
Bilde 6
Bilde 7
Bilde 8
Bilde 9
Bilde 10

Nordlys

Jeg har vært så heldig å oppleve Nordlyset, på en bondegård i Gjøvik i 1999. Trollbundet sto jeg på et jorde sammen med andre og bevitnet dette fantastiske fenomenet i nærmere 10 minutter. Hele den bekksvarte nattehimmelen lyste opp i grønne bølger. Den store drømmen er å få oppleve dette igjen og ta gode bilder av det også.

I 2006 var det faktisk nordlys over Oslo og VampBea greide å ta noen skikkelige gode bilder av dette. Det var også tegn til dette i 2011, men det var lokalt og der jeg bor så man bare skygger av dette. Noe jeg så klaget over.

Andre naturfenomener

Heldigvis har jeg ikke opplevd jordskjelv eller Tsunami. Men kunne gjerne tenkt meg å få sett Leonidene, perseidene eller supermåne for eksempel. Med litt læring og undervisning så skal stjernehimmelen tas i nærmere øyesyn i tiden fremover. Jeg gleder meg. Fordi naturen er så storslagen og vakker at det blir nær umulig å beskrive med fattigslige ord.

Den må oppleves og nytes. Der og da. I øyeblikket. Midnattssolen er noe jeg også kunne meg tenkt å se og gjerne bevitne malstrøm på trygg avstand. Kanskje Tornadoer også med tiden. Andre naturfenomener? Javisst. Dette hadde vært spesielt å både få bevitne dem og ta bilder av dem samtidig.

HjemOm meg

Kommentarfeltet er lukket.