23.10.2020

Linje 2 – Faktaark

september 15, 2008 av  
Kategorisert under Metro

Linje 2 har over 30 år med historie i Oslo`s T-banenett. Linjestrekningen har vært igjennom en rekke forandringer og er best kjent som ex-Linje 6 og Røabanen. Strekningen på linjen beveger seg innom Oslo i nord, Oslo sentrum og til Bærum Kommune.

Den vestliger delen av linjen oppgraderes nå til metrostandard. I det nordøstlige Oslo er manglene tydelige.

Nytt og skinnende i vest

Det foregår for tiden en fullskala oppgradering av Linje 2 til metrostandard i Oslo vest og Bærum Kommune. I 2008 begynte det møysommelige og kostbare arbeidet med Kolsåsbanen. Åtte år og 1,25 milliarder kroner senere nærmer det seg slutten. I august 2008 ble nye Montebello, Ullernåsen og Åsjordet stasjon åpnet.
I 2010 ble Bjørnsletta Stasjon som er helt ny åpnet sammen med ombygde Jar stasjon.

Denne banestrekningen som har sine historiske røtter som trikkelinje i 1924 og forstadsbane i 1942, har nå gjennomgått en totalforandring. Noe som ble tydelig i 2011 da nye Ringstabekk stasjon og den spesielle Bekkestua stasjon ble åpnet.

I 2012 åpent Gjønnes stasjon. Sist ut i 2013 er stasjonene Haslum og Avløs. I 2014 sluttføres Linje 2 med nye Gjettum stasjon, Hauger og Kolsås. Da har det tatt nærmere ni år og kostet 2,5 milliarder kroner.

Nedslitt og forfallent i nordøst

I Oslo sentrum har det blitt åpenbart at ny sentrumstunnel trengs og mer nordøstover er det bare Hellerud og delvis fornyede Haugerud stasjon som slipper unna. De øvrige stasjonene på linjestrekningen mellom Trosterud-Ellingsrudåsen er nedslitte og skriker etter oppgraderinger. Tre dagers arbeid med spyling, vask og maling av benker er langtfra nok. Det må modernisering til som på Romsås og Vestli stasjon.

Dette er en populær strekning som brukes av tusenvis av mennesker hver dag. Ruter forstår hvor skoen trykker, men det er langt mer utfordrende å finne midler til dette. Oslopakke 3 er allerede vedtatt og det er ikke blitt sagt noe om det kommer noen planer for oppgraderinger i 2014 eller 2015.

HjemLinjefaktaLinjeoversikt

Kommentarfeltet er lukket.