23.10.2020

Linje 3 – Faktaark

september 16, 2008 av  
Kategorisert under Metro

Linje 3 er en av de opprinnelige linjene i Oslo`s T-banenett og har godt over 30 års fartstid.
Den har hatt en rekke navn og strekninger den har tjent. Linje 3 og Linje 6 er mest kjente linjenavn. Men Kolsåsbanen, Sognsvannsbanen og Østensjøbanen er mye brukte navn.

Linjestrekningen går fra sør-øst til nord-vest i Oslo.

Skranglete og slitt i øst

Linje 3 er som sagt en av de opprinnelige linjene i Oslo`s T-bane som ble bygget ut for alvor på 1960-tallet og bærer preg av det idag. På sør-øst siden fra Godlia til Skullerud er samtlige stasjoner ikke blitt pusset opp eller oppgradert på snart 47 år. Dette tærer på og merkes tydelig. Stasjonene henger knapt sammen og det synes merkelig at Sporveien ikke evner å se eller forstå dette.

Hellerud som tilhører Linje 1,2 og 3 er strekningens eneste nyoppussede stasjon. Mortensrud stasjon som er linjens endestasjon i sør, holder også mål. Resten av strekningen skriker etter metrostandard og det bør prioriteres i årene fremover.

T-baneringen

Når turen går mot sentrum og vestover så endrer bildet seg. Bokstavelig talt. Flere av sentrumsstasjonene har fått bedre skilting, selvom både Tøyen og Grønland kunne trengt en oppgradering. Men de holder høy standard fordet. Vestover passeres Blindern, Forskningsparken og vi kommer til flotte stasjoner som Nydalen, Storo og Sinsen.

Vi er nå i hjertet av T-baneringen. Her er alt nytt og ikke mer enn 10 år gammelt. Denne strekningen blir også viktig i fremtiden. For veien er staket ut nordover. Mot Lørenbanen som skal stå ferdig med Løren stasjon i 2016. Men Vestli har også en brikke i dette spillet.

Veien fremover mot Vestli

Om Sporveiens planer står ved like vil Linje 3 fra 2016 gå fra Mortensrud, via Oslo sentrum og T-baneringen til Løren og videre mot Vestli. Da blir den isåfall omtrent like trafikkert som Linje 5 med sine 50.000 reisende daglig. En annen viktig faktor er at den vil gå i en hel ring og derfor ikke belaste fellestunnelen i samme grad. Det er en spennende vei, men mye arbeid gjenstår.

Dette betyr også at store deler av Oslo bindes sammen på èn T-banestrekning som fort også kan bli den største og lengste i hele T-banenettet. På mange måter kan dette være en helt ny begynnelse. Løftet som virkelig trengs. På alle måter.

HjemLinjefaktaLinjeoversikt

Kommentarfeltet er lukket.