26.09.2022

T-bane eller Metro?

april 11, 2014 av  
Kategorisert under Webarkivet

Er ikke dette det samme da? Jo, men det ene er særnorskt og det andre er internasjonalt.
I en lengre tid har det vært diskutert innad i Ruter/Sporveien om man skal gå over til Metro og en langt mer tydeligere merkvare.

Er dette lurt eller sløseri med penger og rent flisespikkeri for å regne?

Todelt er løsningen

Meningene rundt dette er mange og delte. Det finnes gode argument for begge deler. Hva er så realiteten? Den er at begrepet T-bane er like mye særnorskt og et fenomen som det Underground er i London og som U-Bahn er i Tyskland. Internasjonalt heter det jo Metro, mens i Amerika kaller man det Subway. Forvirret? Ikke vær det. Alt betyr det samme. Utgangspunktet er derimot forskjellig.

T-banen er et godt merkevare i Oslo og Akershus. Sikkert i andre deler av landet også. Det ville derfor være uklokt å tukle for mye med dette begrepet.  Noe Ruter og Sporveien bør tenke over er: hvordan kan vi nå kunder innenlands som i utenlandet?

Mange nye T-banestasjoner er idag merket med både T-bane og Metro. Der har man på mange måter svaret. Vanskeligere trenger det ikke være.

Merkevare

Det å bytte ut et begrep og en merkevare som har vært brukt i snart 50 år og som fungerer er særdeles uklokt. Hva man heller burde fokusere på, er å nå frem til flere kunder. Gode reklamekampanjer, ta vare på designet, bygge mer T-bane, styrke rutetilbudet og være tilgjengelig for dagens såvel som for fremtidens kollektivkunder er viktigst.

Elle-melle

Farger og navn blir uviktig om ikke tjenesten og merkevaren virker som det skal. Om det ikke er ødelagt, så la være å fiks det. Min mening er derfor at Ruter bør fokusere riktig og se fremover. Vær heller stolte av merkenavnet og utvikle det istedenfor å avvikle det.

Publisert  11.04.2014, 20:00
Oppdatert 11.04.2014, 22:00

Kommentarfeltet er lukket.