24.01.2022

Alt det vakre og det skumle

juni 14, 2009 av  
Kategorisert under Webarkivet

Vakkert, men samtidig skummelt. Foto: Reuters.Livet er fullt av vakre ting. Samtidig er det mye skummelt
i verden også. Tid for litt refleksjon.

Sa noen himmel og helvete? Sånn cirka samtidig.

Den vakre himmelen

Hva er dette? Vakkert er det iallefall. Foto: AP.Himmelen er noe av det vakreste jeg vet om. Bare månen er omtrent like magisk. Jeg har tatt mye himmelbilder og mer vil det bli. Nylig hadde Dagbladet en artikkel om en ny type sky. Det bare forsterker fascinasjonen min.

For meg er himmelen symbol på så mye av det vakre som vi omgir oss med daglig. Naturen og mangfoldet. Biologien, ren luft og alt jeg holder så himmelhøyt. Bokstavelig talt.

Demokratiet i krig

I Iran betyr ikke demokrati noe. Foto: AFP.Sterke ord, men forsvarets snuserier og valgopptøyene i Iran minner en brutalt om alt det skumle i verden også. Banditter lever godt. Demokratiet er jammen ikke mye verdt når folk slås helseløse og journalister arresteres for et godt ord.

Jeg har særdeles liten forståelse for grove og opplagte brudd på demokratiet og menneskers rett til et fritt liv. Jeg synes det er skremmende og avskyelig. Hver eneste dag er demokratiet i krig.

Matgleder

Grillmat er digg. Foto: Dagbladet.Igår var jeg på grilling. Nei nei, jeg ble ikke grillet eller stilt til vegges. Men var hos en venn og koste meg med masse god mat. Spiste altfor mye og ble helt stappmett. Men har virkelig lært å like grillmat. Bare det å kunne kose seg og slappe av.

Synes det er deilig. Været var nydelig og jeg kunne kjenne smaken av sommer, sol og glede. Er dette det gode liv? Ja, utvilsomt.

Motvekten: som minner om det skumle rundt oss, er overvåkningssaken, rentebunn, pandemi og mulig ny bankkrise. Men hva kan man gjøre?
Jo, ta det med fatning.

Publisert 14.06.2009, 21:28
Sist endret 14.06.2009, 21:30

Del på Facebook RSS Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.