04.12.2020

Hva er et dyreliv verdt?

desember 6, 2009 av  
Kategorisert under Meninger

Hva betyr et dyreliv for deg? Foto: SXC.Vi lever i en tid der kun det beste og de beste er bra nok. Hva skjer så da når dyr kommer i veien eller skaper problemer? Løser man det med par skudd eller tyr til litt dyreplageri? Menneskeheten har på mange måter glemt seg selv og det får dyr daglig lide for.

Men hvorfor skal dyrene egentlig måtte lide for vår selvgodhet?

Enkelt og nådeløst

Hvorfor skyter man en svane uten grunn? Foto: SXC.Meg, meg og så meg. Mennesker har det med å sette seg selv først. Er du en katt, hund, elg, svane eller rev så er det slettes ikke for gitt at ditt liv er verdt noe. Den brutale virkeligheten er at dyr per idag ikke har noe reelt rettsvern og faktisk er fritt vilt. Så altfor mange ganger har det ført til at uskyldige dyr har måttet bøte med livet.

Enten det er på en minkfarm, i en grisebinge eller en katt som blir gjennomboret med en pil.

Verre blir det når Viltnemda ikke gidder å gjøre jobben sin og velger å henrette en svane fremfor å prøve å redde den. Dyrevenner som VampBea reagerer sterkt og jeg deler hennes syn. Ikke bare er dette slapt og pillråttent, men et overtramp mot et liv som slettes ikke hadde trengt å ende slikt.

Tapte verdier

Når dyr må lide eller dø fordi som mennesker ikke gidder å ta ansvar for dem, så har vi mistet oss selv oppe i ubalansen som rår. Utsultede svaner som river en rotte i filler, kjemper en desperat kamp for tilværelsen. De får ikke ikke lenger mat og sulten gjør dyr som mennesker desperate. Et ubestridelig faktum som ikke kan bortforklares eller avfeies med «sånn er det bare».

Fordi det ikke skal være slik. Grunnen til at det derimot blir slik, er fordi vi gir blaffen i dyrene og kun tenker på oss selv. Hva er et dyreliv egentlig verdt? I dagens egosentriske og selvopptatte samfunn har jeg kommet frem til at det ikke engang er verdt så mye som dette .php dokumentet. Så tragisk og unødvendig.

Kommentar: Jeg etterlyser mer omtanke og hjertevarme. Uten dyr er vi ingen verdens ting. Det skal så lite til for å bry seg og tenke på noe annet enn seg selv og sitt daglige jag. Mot morgendagens små gjøremål og planer. Du kan og vil, men våger du å få det til?

Publisert  06.12.2009, 02:50
Oppdatert 06.12.2009, 03:00

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.