20.10.2021

Gleden å glede

desember 29, 2009 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Lar du deg glede av dette? Foto: Colourbox.Gledens dager er kanskje de beste dagene man har. Å kunne glede andre. Igår var en slik dag. Fylt med gode øyeblikk, gjensynsglede og romjulskos. Det er rart hvor lite som skal til for å gjøre et annet menneske glad.

Samtidig føles det så godt også og oppsummerer godt en jul som kanskje har vært min beste noensinne.

Takknemlighet

Jeg vil begynne med å vise til artiklene mine fra første dag og fra annendagsfeiringen på Hadeland. I år har jeg kost meg fillete selvom man som vanlig har forspist, kanskje vært litt i la-la-la-la-la-land og bare glist fra øre til øre hele tiden. Igår fikk jeg jagge meg enda en presang og må bare takke min venn Lise så mye og ydmykt for masse snadder. Okey, jeg tilstår at livets gleder er gode.

Men de skal ikke rokke ved forsettene. Selvom eksperter antyder at man egentlig ikke bør ha nyttårsforsetter. Nå gjør jeg som det selv passer meg uansett. Men et mål er satt og det skal nås.

Å vise takknemlighet er mye viktigere og har alltid vært viktig for meg siden barndommen av. Men genuint fra hele mitt hjerte, så er jeg kjempefornøyd med gavene i år og julen har vært uforglemmelig god.

Ble du glad?

Falt ikke gavene i smak? Foto: Colourbox.Ble du som leser og titter innom glad igår? Gledet noen akkurat deg igår? Fikk du mye fint til jul i år? De siste dagene har jeg lest om barn som rømte i 25 minusgrader fordi gavene ikke var fine nok og igår var den store byttedagen. Jeg var tidlig sammen med en venn i byen igår og det merktes godt fra ett tiden og utover at det ble mye trøkk i byens mange kjøpesentre.

Er vi like glade og takknmelige som før for det vi får, eller tar man ting så gitt at det blir helt krise om det ikke er som forventet og forlangt? Var ikke parfymen dyr nok? Ble det iPod istedenfor iPhone? Eller var ikke filmen du ønsket deg fet nok? Det kan virke litt som om takknemligheten og gleden å få er i krise.

La seg glede

En annen ting som er lett å merke seg, er folks frustrasjoner over at det er skikkelig vinter ute nå. En stor ode til snøen. Vi er kjempeheldige som bor i et land med fire årstider. Som virker og nå er helt ved det normale. Den siste uken og de siste dagene har det vært kaldt og kommet mye snø. Et lite dypdykk på Facebook eller Twitter forteller om folk som klager og gråter sin nød.

Sol hele året og sex på stranden. Jeg blir oppriktig flau når voksne folk tuter mer enn ungene sine. Lån heller akebrettet til sønnen eller datteren, kle deg godt og nyt snøen. Klimaet vårt er sårbart som det er fra før av og legg egoet ditt tilside for en liten stakket stund. Tok meg 20 år+ å virkelig forstå dette.

Kommentar: Men tilbake til dagen igår, den var virkelig flott og det var koselig å se igjen gode venner, nyte litt drikke, kose seg og bare skravle om løst og fast mens romjulen siger på. Takk for gledene og for at jeg fikk lov til å glede.

Publisert  29.12.2009, 07:50
Oppdatert 29.12.2009, 07:55

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.