02.02.2023

Min filosofi

mai 16, 2008 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Filosofi og tanker. Livets røre. Grafikk: VampBea. Filosofi kan være så mangt. Både per definisjon og i teori såvel som i praksis og utførelse.
Hva betyr så filosofien for meg, min hverdag og leven? Det handler først og fremst om ære, verdier, etikk og levesett.

For spørsmål eller kommentarer, bruk kontaktskjemaet.

Mot andre

Som en god tekopp, passe full. Foto: Colourbox.Man er mot andre slik man vil at de skal være mot en selv. Det er en fin leveregel å leve etter. Så langt det lar seg gjøre, forsøker jeg å være imøtekommende mot menneskene rundt meg. Dog så er det ikke alltid like enkelt, men å strebe etter det mener jeg allikevel er helt riktig å gjøre. Man kommer ikke helt overens med alle, det må en bare innse.

Det er viktig å være ærlig mot seg selv og det man tror på. Man skal ikke måtte finne seg i alt og det er ikke mulig å like alt eller alle. Fakta og livets realitet like mye som filosofi. Allikevel er det så viktig å ta ting for hva de er og huske på hvem man er, hva som betyr noe og hva man kan bidra med.

Tankevirksomhet

Jeg liker å tenke. Mye. Sannsyneligvis altfor mye også. Det gjenspeiler seg i nettstedets navn og konseptet også. Slik har det vært siden jeg fattet interesse for mediene og livets merksnodigheter selv, som liten gutt. Siden den gang har det ikke vært noe vei tilbake igjen. Hverdagsfilosofi eller litt dagdrømming i ved vinduet. God trim for hjernen og godt for sjelen.

Jeg liker også å lese, se eller betrakte det som skjer rundt meg. I nyheter som i aviser eller der ute i gatene. Foran min skjerm og tastatur så gjøres det gjerne opp meninger om det som foregår i inn og utland, i tanker som i sinn. Smått som stort, enkle som kompliserte ting. Roten til alle holdningers mor.

Verdiene

Enkle, men gode verdier. Foto: Colourbox.Verdiskapning som i opptreden, etikette og væremåter, er en del av hverdagsfilosofien min. Lever enkelt og ønsker å gjøre godt mot andre. Det er ikke mye jeg ber om, men at du tar meg for den jeg er. Intet mer eller mindre. Jeg møter deg på samme måte. Gjennom fellesskap, hjelpsomhet, menneskeverdet, tillit og lojalitet kjennetegner meg som medmenneske.

Dette er basert på mine verdier og hjertesaker som danner grunnlag for mine holdninger, engasjement og hva som opptar meg i dagliglivet. En verden der alle mennesker har like muligheter, uavhengig av kjønn, hudfarge, religion og etnisk opprinnelse.

HjemOm meg

Kommentarfeltet er lukket.