28.09.2021

Bakgrunn og historikk (Foto)

august 4, 2008 av  
Kategorisert under Fotografi

canon_eos_30dMitt første møte med fotografi, kamera og fotoens verden begynte i 1995. Det fortsatte etter mange år i brakk og gjelder fortsatt idag som hobby, litt livsstil og massevis av glede.
Kan alle drive med foto?  Kan alle ha det gøy med et kamera?

Ja, klart du kan. Med eller uten en Canon for hånden.

Veldig kort sagt så begynte historien i 1994. Jeg hadde da tatt i et kamera for første gang og det tok en viss tid før jeg forsto særlig av dette. Da var man rukket å bli gjort narr av en rekke ganger og opplevd å få blank film samtlige av de gangene. På den tiden gikk man på Skjeberg Folkehøyskole og var klassens klovn, meget ufrivillig sådann.

Våren 1995, på slutten av skoleåret så hadde jeg fått litt mer taket på fotograferingen og kjøpte meg mitt første kamera, Nikon F70 med diverse tilbehør. Men bare året etter måtte jeg selge dette på grunn av dårlig økonomi og vanskelige tider. Jeg la alt som het foto dødt i 12 år.

I 2007 vekket min venn VampBea fotointeressen min til live igjen og et halvår + senere i 2008 så kjøpte jeg meg mitt første digitalkamera, Nikon Coolpix L14 og på høsten samme år mitt første speilreflekskamera: Canon EOS 1000D. Et lite besøk av typen man ikke ønsker gjorde at jeg måtte fikse meg nytt digitalkamera i januar 2009 og valget falt på Nikon Coolpix L16.

Mange bilder, mye moro, mye læring og masse glede. Produktive perioder, labre perioder og stillstand.
Men i 2010 skaffet jeg meg mitt første semi-proffkamera, Canon EOS 30D.

I 2011 så skrev jeg et nytt lite stykke historie. Canon EOS 40D ble skaffet og etter litt tid på sykehuset så ble hun til 45D og så til 45DII. Maria ble enda mer Maria. Reparasjoner, frustrasjoner og så nye hyggelige opplevelser. Det er i motgang man vokser og blir styrket.

Det ble så 2012 og tålmodigheten betalte seg. Nye gode opplevelser etter stillstand og lang tids tørke.
Trening, læring og bildene kom tilbake.

I 2013 kom et nytt kamera i hus. Et skikkelig digitalkamera med navnet Ezekiel. Canon IXUS 310 HS med touchbasert skjerm. Det blir mange spennende opplevelser med dette kameraet fremover. Det gir rom for dybdeopplevelser og nye prosjekter.

Nå er 2014 skrevet i kalenderen og Maria har hatt tydelige problemer en stund. Hun begynner å bli gammel og trenger et nytt sykehusopphold og ferie. Men ingen pensjonering, dette kan og vil bli fikset i nær fremtid. Samtidig så betyr dette at et nytt hovedkamera anskaffes. Grigoriy. Ett blir til to og syv til åtte.

Jeg gleder meg til mye fotografering fremover, mange flotte opplevelser og en helt ny giv med to mer eller mindre splitter nye kameraer i hus.

HjemFoto

Kommentarfeltet er lukket.