04.03.2021

Bok 33-03-02-2010

februar 10, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Dagens preken, skjennepreken. Foto: Colourbox.Sosiale forskjeller, pusedansen, gjestfrihet, anspent strømsak, dårlig service og misforstått definisjon av hva fengsel er. Det er litt å ta fatt i halveis ut i uke seks. I tillegg så kommer en liten oppfølger til min skatt. Så finn frem nattmaten, ta på brillene og heng med i svingene.

Kapittel nummer 33 er nå klart. Skjennepreken.

11 døgn på Oslo Plaza, til den pene prisen av 80.000 kroner. Heter du Mullah Krekar så er slikt faktisk mulig i kongeriket Norge. Men er du kvinne, eldre, barn eller for eksempel et voldtekstoffer så tar NAV stønaden fra deg. Jeg sier det ingen andre tør å si: det kan virke som vår kjære regjering har lært litt av apartheidsystemet i Sør-Afrika. Dog med en svært motsatt og farlig vri.

Sosiale ulikheter som en stat skaper med vilje kan ikke unnskyldes eller snakkes bort. Eksemplene har blitt så altfor tydelige. Tøyen-saken er et annet tilfelle. Dette ville aldri ha skjedd med Krekar eller hans familie. Tenk deg selv hvilket lurveleven det ville blitt.

Noe sier meg at til tross for store protester og sterke virkemidler, så vil staten legge høyspentledninger over Hardanger. Miljøvernministeren vil naturligvis ikke kommentere saken, hvilket styrker mistanken om at dette skal bankes igjennom samme hva konsekvensene blir. Det er jo slik politikken fungerer. Åpne dører som Venstre snakker om, i form av åpenhet? Naivt. Det skjer ikke.

Hvorfor kan ikke disse strømledningene legges igjennom fjell eller graves under bakken istedet? Har vi ikke kommet lenger teknologisk sett? Eller handler dette om å bare få gjennomført noe etter «samme hva det koster» prinsippet?

Det koster ja. Å bruke penger koster også. Jeg er som sagt ikke videre fornøyd med at staten søler bort folks skattepenger og derav mine, på SAS, terrorister eller andre prosjekter som vitner om tåkete eller mangelfull styring. Allikevel dukker stadige nye avgifter opp. Blant annet på bilhengere. Eller for eksempel ved nye NSB gebyrer.

Nå i skrivende stund så er faktisk SAS-emisjonen blitt politianmeldt. Sånn for å holde tak i dette med SAS litt til, så er det lett å forstå at konkurrentene reagerer. Jeg skal nå ta tiden frem til saken er blitt henlagt fordi «politiet har for mye å gjøre». Jeg gir det tre dager. Noen som vedder imot?

Fengsel, hva forbinder du egentlig med det? Jeg forbinder mer sparsomme forhold med en liten celle med reise-tv, seng og provisorisk toalett. Virkeligheten er nok en helt annen med flatskjerms-tv, internett, jobb, lommepenger, skolegang og god mat. Sa noen fengsel? For meg så høres dette mer ut som et tre-stjernes hotell. Hva slags signaler er dette å sende til kriminelle?

Det er nok langt tøffere toner Liu Xia som er gift med en av Kinas mest kjente menneskerettighetsaktivister. Noe sier meg at mannen hennes ikke har det like kjekt i fengselet der. Norske politikere som synes det er greit med datalagringsdirektivet bør se østover. Hva både overvåkning og straffenivå angår.

Høres kjøttklister godt ut? Enda ett av EUs mange merkelige påfunn dette her. Ville jeg ha spist slikt kjøtt? Og blir det vanlig tilsetningsmiddel i alt kjøtt man kjøper? Enda bra jeg gjennomsteker kjøttdeigen av rent prinsipp. Visste du forresten at seks av ti bilister på norske bensinstasjoner er misfornøyde med servicen? Hjelp med å skifte dekk eller lyspære? Øh, nei. Men en pølse kan du få.

Fytti katta sier bare jeg og lar pusedansen bli dagens kulturelle innslag. Tilslutt vil jeg si en sak: et uhell kan skje alle, også i en familie. Vær gjerne barmhjertig og gjestfri av deg, men minn alltid gjesten om at man er på besøk. La aldri han eller hun ta plass eller ta over styringen. En gjest skal alltid kjenne sin plass.

Skrevet for Onsdag 10. februar 2010

Publisert  10.02.2010, 05:45
Oppdatert 10.02.2010, 05:50

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.