01.11.2020

Bok 40-01-03-2010

mars 1, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Slå ei ihjel. Foto: Colourbox.Tidenes løftebrudd, avskyelige handlinger, ny måned, spennende optikk og sviende bakrus. Sekulært vingleri og mordkode? Storstilt homomarkering og litt tanker rundt frihet, oppførsel og det å uttrykke noe tydelig. Dagens bok, den 40. serverer litt forskjellig kost.

God lesning og god apetitt.

Aller først idag så spør jeg meg om hva det er som får voksne mennesker til å skryte av på Facebook at de i en butikk-kø har rappet smågodtet som en ungen foran dem hadde glemt igjen? Og begrunne det med at barnet hadde lavprisbillett på Norwegian. Sett at denne personen også sitter litt høyt opp i det politiske livet og har en viss innflytelse. Noe som èr tilfelle. Litt av et forbilde får en si.

Men lite slår vel en radiosekvens jeg kom over. Det er Valentinerdagen, du vet at kjæresten som har vært din bedre halvdel i fem år er utro og et mulig frieri nærmer seg. Hvordan løser man så dette? Joda, da dumper man vedkommede. På direkten. Hele seansen er nedrig og motbydelig.

Er han vår tids Hitler? Nå starter rettssaken den tidligere bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic i FNs krigsforbryterdomstol. Det er ihvertfall ikke mye anger å spore hos den titalte eks-lederen. Det er bare en av hans kaliber som rettferdiggjør serbernes grusomme krigshandlinger. Overgrep ble begtått og disse må Karadzic til syvende og sist stå til ansvar for.

Det er naturligvis ikke på samme nivå, men løftebrudd er på mange måter like ille. Har skrevet litt om dette før idag. Serverer derfor litt mer ekstrakrydder til slaktet. Men burde oposisjonen være overrasket? Løgn er en del av dette spillet. Et spill jeg gradvis tar mer og mer avstand fra.

Frihet. Hva definerer du som frihet? Er det å kunne si, skrive, gjøre og leve som du vil? Eller gå, spise, være kjødelig, jobbe, sove, drømme og krangle? Ikke alle mennesker har denne luksusen. Noen mennesker har enklere behov og ønsker. Som for eksempel å kunne følge sine tradisjoner og skikker ifred. Det finnes altså de der ute som vil ta fra deg den friheten.

Homofile er blant de utsatte. Men de finner seg ikke dette og markerer stadig vekk sitt syn. Jeg synes også det er totalt forkastelig at ministere, voksne folk og andre vil nekte dåp, religiøse hodeplagg og alt de ei liker. Men igjen, dette er sekulære mennesker som vil rasere og ødelegge samfunnet mest mulig. Skadedyr.

Igår var det fest og storstilt avslutning av OL. Canada tok hockeygullet og lekene kunne avsluttes. Idag er det mandag og tilbake til virkeligheten. En som svir økonomisk og som helt sikkert kjennes i mange canadiske pengepunger. Først det søte og så det sure. OL-anlegg på auksjon? Vel, har du litt penger til overs så er det nå bare å slå til.

Og hva temaet penger angår. Nå er Nikon ute med et skikkelig gromkamera som kan se i mørket. Nikon D3 kan nettopp det med sin lysfølsomhet. Dersom du har 46.000 kroner å bruke på slik moro. Med det sier jeg god mandag, ha det gøy. På den ene eller andre måten.

Skrevet for Mandag 01. mars 2010.

Publisert  01.03.2010, 01:00
Oppdatert 02.03.2010, 04:26

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.