04.03.2021

Bok 56-02-06-2010

juni 29, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Dagen derpå, drømmen om bybane, overvåkning, urban fiskelykke, nye sprell fra NAV og upopulær overgang. Bland dette med debatt om videodømming, litt busespising og tanker om ekstremitet igjen. Vips så har man en ny bok gitt.

Den 56. i rekken. Ikke verst bare det eller hva?

Det er dagen derpå for Norge på mange måter og som et tilsvar  til de hvis empati, var mangelvare, så visste vi at denne dagen kunne komme. Alle var klar over det. Når man deltar i en krigssituasjon er alltid faren for tap av liv tilstede. Jeg blir ikke sjokkert av det. Hva som derimot er langt mer usmakelig, er manges mangel på forståelse og for en gangs skyld har SV rett. Iblant er greit å ti stille.

Men døm ikke. Tenk heller på de som ikke forstår. Det er nok ikke så enkelt å sette seg inn i situasjonen til de som tjenestegjør med frykt for livet eller deres familie, venner, kollegaer og alle deres nære som kjære. Kun de forstår hvor tøft dette er. Jeg vet, siden man selv er i en slik familie.

Bybane har det stått å lese mye om den siste tiden. Etter noen større og mindre uhell så er Bergens stolthet omsider klar for å settes ut i live. Nå ønsker andre norske byer å følge etter. Stavanger har jo planer om noe tilsvarende. Bodø såvel som Trondheim har gjort seg sine tanker. Det har jeg også. Hør godt etter nå: Nei. Buss eller trikk passer bedre. Dere har ikke infrastruktur til noe annet.

Og apropos Trondheim eller rettere sagt, Nidelva. Hva annet kan man si enn skitt fiske? Gunnar Aune er nok ikke direkte misfornøyd etter å tatt en laks på 20 kilo. Her snakker vi skikkelig urban fiskelykke. Mann som fisk kan bevitnes her.

Noen ser deg. Kanskje man skal prente det inn som en hverdagslig leveregel. Mine synspunkter på DLD og hva jeg kaller kollektiv mistillit burde være allmenkjent per dags dato. Si du har en iPhone eller telefon av helt nyere dato, da blir du overvåket per dags dato. Enten via sim-kortet eller i selve telefonen. Ubehagelig ikke sant? Men en virkelig våre politikere ønsker mye mer av.

Tenk om de heller kunne gått etater som NAV litt mer etter sømmene istedet. Igjen er det avdekket at en NAV-ansatt har forsynt seg av klienters kontier og denne gangen ble det oppdaget internt. Hva gjør man med dette eller lukkes øynene betimelig igjen slik det ellers i slike tilfeller?

Jeg tilstår. Det har blitt litt VM-fotball siden forrige bok. En ting som går igjen er mye rar dømming og ikke så rart, med tanke på levenet etter England-Tyskland kampen sist helg. De som ønsker videodømming har rett i at dette er på tide. Nå innrømmer også FIFA-sjefen selv at dømmingen har vært for dårlig. Så, når blir dette innført?

Og skulle det bli innført uten sensur så bør vel kanskje Tysklands landslagssjef passe seg litt. Busespising tar seg neppe så godt ut i tv-ruten. Men jeg forstår han på et vis. For neste motstander er Argentina og da er det over og ut for den tyske lagmaskinen for denne gang.

Roy Hodgson til Liverpool? Vel, jeg er nå ikke for overentusiastisk akkurat. Det ser ut til at flere Liverpoolfans deler den skepsisen. Hvorfor er jeg så skeptisk? Fordi jeg har mine tvil om at dette er rett mann for klubben. Fabio Capello er mannen de bør gå for og heller kjøpe han fri fra sine plikter som engelsk landslagssjef. Men å vente i to uker? Nei nei, slå til nå.

Tilslutt vil jeg si som Valgerd så glimrende påpeker i sin bloggpost: at ekstremisme er stygt. Interessant er det at disse utspillene skaper splid i det muslimske miljøet i Norge. Kvalmt? Ja. Mediautspill? Ja. Gi slike krefter minimal oppmerksomhet fremover? Ja takk.

Skrevet for Tirsdag 29. juni 2010.

Publisert  29.06.2010, 16:00
Oppdatert 29.06.2010, 21:55

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.