04.12.2020

Var dette en advarsel?

juli 16, 2010 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

Det er ikke så altfor ofte jeg er dønn personlig i det jeg skriver, men denne gangen er jeg det. Temaet er meg og kanskje en helse som begynner å skrante litt. Eller som ber meg om å slappe av mer og være snillere mot meg selv.

Bakgrunnen er brystsmerter som har kommet og godt over lengre tid. Natt til idag var det ille.

Irrasjonell frykt

På mange måter er jeg glad for å faktisk kunne sitte her nå og skrive denne artikkelen. I hele natt hadde jeg stikkende brystsmerter på høyre side av brystet og tankene raste igjennom, samtidig som man fortvilet prøvde å slappe av og sove litt. Sistnevnte turte jeg ikke, da jeg en stund var sikker på at siste time var kommet.

Nå ser jeg at dette var irrasjonell frykt og slik frykt kan gjøre slemme ting med et menneske.

Tidligere idag bestemte jeg meg for å kontakte fastlegen og fikk legetime førti minutter (!) senere. En rekke prøver ble tatt og det ble konkludert med at dette er spenningssmerter i brystet. Jeg fikk råd om å spise og drikke godt og begynne å trene. Svar på hva som eventuelt feiler meg kommer om tre uker.

Erkjennelsestid

Det første jeg må gjøre, er bare å kjenne at man bekymrer seg for mye og sannsyneligvis over ting man ei burde bekymre seg om. Slapper jeg nok av? Svaret er nei, selvom jeg lever et nokså tilbaktrukket og enkelt liv. Men det er dette å kunne fokusere seg på nået og stenge ting ute helt. Her sliter jeg defenitivt. Iblant så savner jeg en av-knapp som virker like effektivt som lysbryteren.

Tar man dette sammen med at matinntaket ikke er sunt nok og døgnrytmen fullstendig skrudd, så har man kanskje noen pekepinner. Kostholdsplan, stresse ned, svømming, turer rundt Østensjøvannet er de første tingene som slår meg akkurat nå.

Tankevekker

Jeg er fortsatt ganske rystet og skremt. Men ser på dette som en advarsel om at jeg må roe ned, ta bedre vare meg på selv og få orden på et par vesentlige ting. En spesiell takk rettes til VampBea og Valgerd som begge lyttet til meg. Nå så trengs det å finne ut hvor man begynner og hvordan å ta ting stegvis. Aller først med en liten gåtur.

Og til dere som synes jeg er kun grei når man skal spleise på gaver eller være med i familieselskap: jeg er like glad i dere fordet, men trenger dere virkelig snu ryggen til meg når jeg hadde trengt deres støtte? Er det virkelig nødvendig? Både det og nattens hendelser er en virkelig tankevekker.

Publisert  16.07.2010, 20:00
Oppdatert 17.07.2010, 22:27

Del på Facebook  Del på Twitter

Kommentarer

5 tilbakemeldinger til “Var dette en advarsel?”
 1. VampBea sier:

  Ekte venner og folk som bryr seg, er der i tykt og tynt.. ikke bare når man trenger ekstra penger eller hjelp.. :) God bedring!

 2. Lise Yvonne sier:

  Kjære deg min gode sønn. Jeg forstår at du er redd, ingen spøk med brystsmerter, det har jeg vært lagt inn en rekke ganger for. Det er endel forskjell på et påbegynnende infarkt og brystsmerter. Infarkt er stikkende smerter på hjertesiden + nedsatt følelse i venstre arm. Brystsmerter får man gjerne ved stress, lite søvn + en rekke andre problemer. Begge deler er like ille, og jeg snakker av erfaring. Fint at legen tok diverse bl.prøver av deg med tanke på kolestrol. Spis riktig mat, flere ganger om dagen, små måltider, slutt med cola, se på meg hva jeg spiser og drikker, ikke mye.

  Det folk ikke gjør, men bør gjøre når de har passert 30 år, det er å gå til legen (kontroll) minst 2 ganger i året. Har en kroniske sykdommer er det vanlig med kontroll hver 3.mnd.

  Det går bra vennen, jeg vet det, men prøv å slappe av.(jeg er ikke den rette til å skrive det, men gjør det alikevel).

  Ikke gjør som meg; Jeg skriker ULV når noe går galt, da fyker bl.trykket til værs.

  God bedring og jeg VET at det var brystsmerter Tommy.
  Klem

 3. TT sier:

  VampBea: tusen takk min venn og du har så rett. Jeg ville aldri gjort slik mot andre. Kanskje ikke pent av meg å kritisere de og selvsagt ber jeg om tilgivelse for min løssluppenhet. Men iblant savner man en familiær skulder å kunne lene seg på.

  Jeg er glad, velsignet og lykkelig for mine venner som bryr seg og er så gode og snille med meg. Dere er mitt strålende og skinnende lys.

  :)

 4. TT sier:

  Modern: Tusen tusen takk for dine gode råd. Jeg skal jobbe med å spise sunnere, tenke sunnere og vil kutte ned colaen gradvis fremover.

  Skal også gå mer regelmessig til lege fremover, ta det mer med rolig og leve fra dag til dag basis.

  Gode klemmer fra meg til deg.
  :)

 5. Heisann. Jeg har hatt slike brystsmerter helt fra ungdommen av, men gikk ikke til legen med det før jeg var et-par-og-tredve (det gikk jo over hele tiden, må vite…). Jeg ble fortalt at det ikke var noe i veien med blodpumpen, men at det rett og slett var snakk om angst/spenninger. Så det var sikkert det samme som deg. Men du verden jeg har vært engstelig opp igjennom årene!

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.