01.12.2022

Naturens voldsomme krefter

juli 14, 2010 av  
Kategorisert under Webarkivet

At naturen ikke er noe man spøker med vet jeg så godt fra før av. Inatt viste den nok engang seg selv fra en tøff side. Resultatet var 11.000 lynnedslag på en liten nattestime og for noen en opplevelse rikere, som de kanskje kunne vært foruten. Pingle?

Jeg tror ikke det er helt passende ord å bruke i en slik anledning.

Tatt på senga

Uværet i natt kom fort og alle ble tatt på senga. Selv metrologene på Blindern ble overrasket. Med stearinlys og litt røkelse rundt seg så ga uværet litt av en avslutning og samtidig en frisk start på en ny dag. Om det smalt? Javisst smalt det, kraftig også. Ett eller annet sted i nærheten føyk takstein til alle kanter. Mange ble nok en smule overrasket over uværet.

Noen slet med nett og tv-koblinger som forsvant, mens andre fikk seg muligens et støkk for en god stund. Selv så balkongen min ut som en slagmark med barnåler, knopper og granbar overalt. Men både vett og alt ellers i behold. Ikke værst bare det eller hva?

Pass på

Noen kaller en feig og pingle, litt snodig etter som de samme menneskene en gang i tiden selv opplevde at steinspruten sto rundt dem. Men pass på og trekk ut støpslene når uværet kommer. Fordi været har blitt mye voldsommere de siste årene og det gjelder også lyn og tordenværet. Klart, du kan alltids være en «tøffing» og la alt stå i.

Men tenk så kjedelig om den nye HD-TV`en din eller PC`en ryker fordi du ikke bruker dine små grå litt. Det er ikke kult å få tingene sine ødelagt fordi fornuften eller like fraværende som mange av oss sin dømmekraft, nå i disse ferietider. Heller feig og lur med alt inntakt enn barsk og uforsiktig med ødelagt utstyr i heimen.

Kommentar: I alt ble registrert over 20.000 lynnedslag iløpet av natten i hele landet og en ble alvorlig skadet. Naturkreftene bør man ikke undervurdere på noen måte og kan forøvrig vise til VampBeas uværsanimasjon.

Publisert  14.07.2010, 18:00
Oppdatert 20.07.2010, 20:35

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.