11.04.2021

Bok 58-06-07-2010

juli 24, 2010 av  
Kategorisert under Personlig

Brennmanter i klasevis, hvaler som knuser båt (eller ei), forandringer, banker som stryker, idiotiske kobbertyver, intimrommet og valg av mobil for den kresne versus nybegynneren.
Litt om filmforventninger, opphavsrett og hellig krig blir det også. Blandet som alltid.

Dagens nummer er 58 og javisst, jeg snakker selvsagt om en ny bok.

Får vel først begynne å si at dette er faktisk den første boken jeg skriver på helt ny pc. Jippi for meg! For ikke så altfor lenge siden så anskaffet man seg en Compaq CQ 5340 SC. Ikke den mest avanserte man finner på markedet, hverken i pris eller ytelse. Men helt grei til mitt bruk. Ny skjerm og mer lagringsplass er de neste tingene på innkjøpslisten. Men er strålende fornøyd sålangt.

Ellers da? Jeg skal ikke klage. Kunne alltids skrevet om brystsmertene og jeg behøver fortsatt å lære hva det å ta det med ro er for noe. Ja, hva er det for noe? Men, det har jeg jo allerede gjort. Ankelen er sår, men slik har den vært de siste 15 årene også. Litt ufrivillig hvile og en ankelsokk fikser den biffen. Livet er fint nok.

Au! Ja, mange har nok sagt det etter møte med brennmaneter i sommer. Hvor ille det egentlig var visste jeg ikke før dette ble observert med egne øyne i Drøbak denne uken. I klasevis og det er ingen overdrivelse her. Et ikke altfor bra bilde forteller litt om tilstanden. Bading? Jeg avsto, men en kompis prøvde seg og brant seg deretter. Det var muligens den badeseongen.

Og de som kan bade eller ferdes på sjøen bør ihvertfall tenke over en sak. Om den stemmer eller ikke, hold en viss avstand til hval og andre dyr i vannet. Ellers kan dette skje. Og tro meg, du vil ikke ha en forbannet hval på 60 tonn over deg. Ingen med vettet (eller ønsket om å ha livet i behold) inntakt ønsker dette.

Jeg skal ha meg telefon sa mannen. Men hva skal du ha? Mobiljungelen er stor og både VG som Amobil er mer opptatt av å fortelle hva som er galt med nybegynnertelefonen, enn hvem den så er ment å brukes for. Du selv som skriver dette har sikkert en iPhone 4 fra USA uansett (som du uansett sliter med nå). Styr unna. Overfladiske anmeldere av musikk, film, mobil og underholdning er ressursmangel og kvantitet.

Vil du forresten vite, hva det mest håpløse jeg vet om? Det er nettopp dårlig bruk av ressurser. Blant annet i Politiet. Dårlig planlegging kommer som en god nummer to. Derfor kan kobbertyver av den idiotiske sorten fra Øst-Europa stjele med seg 3000 meter med kobber og forsinke oppgraderingen av hele Linje 1.

Banker som stryker? Bankeksamen? Enda mer trøbbel i vente? Om ikke annet så har en rekke banker vært under stresstest og ikke alle klarte seg like bra. Det er ikke så farlig ifølge en økonom. Neivel, da vet man det. Nåvel, da er det bare å stålsette for neste runde med Misery & Company. Blir vel sesong tre eller fire nå. Eller var det fem?

Hva betyr intimrommer eller den personlige sfæren for akkurat deg? Personlig liker jeg ihvertfall å ha litt rom og avstand til folk. Men dette er ikke gjengs i hele verden. Aftenposten skriver idag en glitrende kronikk om akkurat dette og den anbefales virkelig.

Hellig krig trues det med. Men ikke fra den kanten man forventer slike trusler fra. Denne gangen er det Nord-Korea som rasler med sine atomvåpen igjen. Årsaken er en militærøvelse som Sør-Korea og USA skal ha sammen denne helgen. Gutter gutter, kan dere ikke bare sette dere ned og prate sammen slik normale folk gjør? Prate ja og ikke blåse menneskeheten tilbake til steinalderen igjen.

Man undres, like mye som jeg gjorde på metroen igår. En tigger konfronterte meg med at det ikke er lov til å ta bilder av mennesker uten lov. Jeg tok bilder av en t-banestasjon. Lot forøvrig være å påtale at tigging og det å forsøke å rive eiendeler ut av folks hender definitivt ikke er lov.

Hva synes du om de siste forandringene på nettsidene mine? Faller Ukens godbit og Dagens bilde i smak? Eller? Tilbakemeldinger savnes virkelig. Uten respons så blir det heller ikke rare utviklingen. Har du tanker eller synspunkter så kom med de her. Kontaktskjemaet virker forøvrig ikke for øyeblikket og synderen er trolig 3.0 versjonen av WP som har klusset til kodingen min.

Forventingner har jeg fremover. Til filmene Inception og Trollmannens Læregutt. Jeg gleder meg til å se de begge og filmanmeldelser vil naturligvis komme etterhvert. Tilslutt så vil jeg ønske alle en riktig god lørdag. Husk god solkrem, drikk og spis godt. Se opp for nye sprell fra TT.

Skrevet for Lørdag 24. juli 2010.

Publisert  24.07.2010, 20:00
Oppdatert 24.07.2010, 21:40

Del på Facebook  Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.