29.10.2020

Min uvane: Coca Cola

november 14, 2010 av  
Kategorisert under Hverdagsliv

For en stund siden spurte VampBea om jeg eller andre røyket. Svaret på det er et soleklart nei. Men om jeg har noen uvaner? Jada, det har jeg. Flere også. Den mest fremtrendende skal jeg skrive om idag.

Brus og Coca Cola som den altså dominerende av den.

Godt og usunt

La det være sagt med en gang at Coca Cola er på samme måte som med sigaretter. For de som røyker er det nok godt med en blås. Men videre sunt er det ikke. Slik er det med colaen også. Det er godt med iskald cola med isbiter i. Men sunt for kroppen og derav tennene eller sjelen er det slettes ikke. Hvorfor putter du da i deg noe som ikke er bra for kroppen?

Der har du kvalitetsspørsmålet.

Mange har stilt seg denne tusen ganger. Jeg kan si litt fordi det er godt og litt for vanens skyld. Begge utgjør sammen med ønsket om noe søtt en 100 % dårlig vane. Dette erkjenner jeg straks uten noe om eller men. Eneste fordelen er at den binder magen sammen ved diarè. Men sunt? Nei, nei. Overhodet ikke.

På vei ned

At jeg drikker mindre Cola enn før er nå så. Det smaker ikke like godt lenger og prøver å i det hele tatt kutte ned på brusdrikkingen sakte men sikkert. Er fortsett ikke helt der, men på vei er jeg. Målet er kun på sikt å unne seg litt brus iblant ved festivitas, men å holde seg til vann, appelsinjuice, te med druesukker og litt kaffe. Fordi det er en tid for og ved alt.

Å kutte ut en uvane og ikke skjende sitt eget tempel mer. Men jeg har tro på å ta ting gradvis over en gitt tid og venne seg av med ting fremfor å bråslutte. Noen vil mene dette er naivt, men jeg kjenner selv min egen kropp og i mitt eget tempel er jeg sjefen. Ikke du, Kari Jaquesson, Torvund eller andre.

Mitt råd

Ta det pent og lag en kuttkurve. Drikk heller juice og vann fremfor brus, vær fornøyd med alle fremskritt og ikke hør på de som kaller deg fet eller lat. De vil uansett holde deg nede og er negative til alle endringer uansett. Da er de jo overflødige og må finne på andre ting. En dag om gangen og ett skritt om gangen.

Når du kjenner at brusen ikke smaker godt lenger, da er det tid for å kutte den helt ut.

Sist men ikke minst: alt med måte. Ikke overdriv eller underdriv. Dette sier jeg til meg selv hver eneste dag. Til det kjedsommelige. Kjenner akkurat du deg igjen? Flott! Da er vi i samme båt på en eller annen måte. Alle uvaner kan snus. Også Coca Cola, som bør regne med mindre salg til meg i fremtiden.

Publisert  14.11.2010, 17:00
Oppdatert 15.11.2010, 19:20

Del på Facebook Del på Twitter

Kommentarer

5 tilbakemeldinger til “Min uvane: Coca Cola”
 1. Jeg har mange uvaner, men drikker ikke Cola, sluttet å røyke for 22 mnd siden. Drikker 2 glass Pepsi Max i uka, det er litt søtt, men ikke så skadelig tror jeg. Spiser sjelden junk-food, nei tror jeg er rimelig sunn, men hva hjelper det? Sykdommene kommer uansett hvor sunt man prøver å leve.

  Legger meg tidlig gjør jeg også, nå er det alt for sent, kl er jo 22.47 HeHe.Natta fra en sunn sjel med dårlig hjerte.

 2. TT sier:

  Synes du er flink jeg Lise. Kunsten er nok å være måteholden og har selv bestemt meg for å kutte ut colaen innen 2011. Men når det gjelder sykdommer, kan dele en historie tannlegen min ga meg:

  Han hadde en venn som ikke røyket eller drakk alkohol. Han drakk heller ikke brus eller spiste godt. Ett marathonløp senere og han stupte død. 50 år gammel.

  Syk kan man desverre bli i alle aldre og man har ingen garanti for meg. En venn av meg i helsevesenet forteller om slagpasienter ned i 20 års alderen.

 3. VampBea sier:

  Juice er vel i bunn og grunn sunnere, men da den usukrete vil jeg tro.. Den sliter vel like mye på tennene som brus.. Så sier iallefall tannlegen :) Å Kutte ned om man drikker for mye er ikke dumt, å f.eks prøve å holde seg til litt brus i helgene skader vel ikke med mindre man drikker flere liter, hehe..

  Noen goder må man jo kunne unne seg, men med måte :)

 4. TT sier:

  Jeg tenkte litt på det da jeg fant linker til artikkelen. At Juice minst er like slitsomt for tennene. Vann er nok best, men..alt med måte. Goder som vann.

  Planen er å få inn lørdagstankegangen til mor. Hun sa alltid: godt og brus på lørdager, gutten min. Kan likssom høre stemmen hennes langt i det fjerne ennå.

  :)

 5. TT sier:

  Den beste juicen jeg forøvrig har prøvd til nå er Cevita. Men juice burde kostet mye mindre og man burde heller ha økt prisen på brus.

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.