03.06.2023

Bok 15-01-07-2011

juli 5, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Når blir det for mye av det gode? Når blir «moro» bare til latterlig? Politi i sentrum, bytur, ekteskap, verdighet igjen og mer dårlig vær i vente. Noen ord om tvang, pass og snodig kundeservice har jeg også funnet plass til.

15 står stemplet i pannen, på den femte dagen.

Jau! Dette var og èr den uken. Ja, akkurat den uken. Mobilen min skulle jo komme tilbake fra service, skulle den ikke? Eller kanskje? Dagen begynte ikke helt lovende med en e-post som fortalte om forsinkelser.
Men hvor lenge da? En telefonsamtale senere og jeg er ikke noe nærmere svaret. Utydelig kommunikasjon med kunden får en si og setter ikke veldig pris på dette.

Men dagen blir ikke ødelagt av slikt. Selvsagt ikke og muntert durte man avgårde til en god venn for en tur ut i landets fineste by. Et stykk lånekamera skulle leveres tilbake og litt handling, vindusshopping, trasking og kos sto på agendaen. En liten runde senere med T-banen og man var på Storo.

Storosenteret er fortsatt ikke det helt store for meg, men det er hyggelig med en liten tur til litt mer hjemlige trakter. På veien mot sentrum kjørte vi også forbi Ullevål Stadion, Forskningsparken og Blindern stasjoner. Steder jeg snart skal besøke med et kamera. Samtidig som jeg tenkte i mitt stille sinn av bør formes på en helt annen måte. Som mange andre stasjoner på Linje 1, bør den bygges totalt om.

Litt mer trasking, handling og prating senere så drar man hver til sitt. En fin ettermiddag er så over. Jeg liker dagen og synes forøvrig at Politiets nærvær i sentrum er bra. Få mer av det. Loven trengs i byens gater.
Mer enn noensinne før.

De drikker og har seg syke i Hellas. Når mye blir for mye? Hva med nå for eksempel. Ungdommen må jo få feste og ha det gøy er et argument jeg kjenner og har hørt minst femti ganger. Er det gøy når deres oppførsel ender med sykdom og skandale? Jeg tviler på at grekerne synes det og synes personlig at dette bare er trist.

Det samme gjelder måten man behandler ekteskapet på idag. Man gifter seg, skiller seg, gifter seg, skiller seg og slik fortsetter det. Ingen respekt for det hellige, ingen verdighet eller fornuft. «Kjør på og la det stå til». Ringer det ingen bjeller? Eller er man forbi det stadiet forlengst? Noen lurer. Veldig også.

Og som dere sikkert vet, jeg lurer på mye rart. Deriblant hvorfor banker som Postbanken og DNB Nor synes det er OK å tvinge sine kunder til å skaffe seg pass for å kunne få fordelsprogram. Latterlig. Alternativet er en transaksjonsavgift på 150-170 kroner pr måned. Eller cirka fem kroner per gang man handler i butikken. Greit nok, pass måtte jeg ha skaffet meg uansett i år. Men måten det gjøres på, den er motbydelig.

Men ingen fare, jeg blir ikke sinna. Bare oppgitt. Ikke skal jeg strippe heller. For mitt vedkommede kan man beholde klærene på. Enten man er parguyansk puppedame, frustrert bankkunde eller hva det måtte være. Dessuten kommer det mer regn. Da blir det kaldt i bare BH`en. Nåvel, hver sin rare valg.

Tilslutt så vil jeg hilse til en venn som har store smerter nå og trenger alle gode tanker en kan få. Mine tanker går og til de som mistet sine nære-kjære i den tragiske helikopterulykken ikveld.

Skrevet for Mandag 04. Juli 2011.

Publisert  05.07.2011, 00:00
Oppdatert 05.07.2011, 01:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.