21.06.2021

Bok 20-02-08-2011

august 16, 2011 av  
Kategorisert under Personlig

Tastene er renset, støvet har senket seg og det er på tide med en helt ny bok. Årets 20 i alt. Flommen som deler landet i to, valgkamp anno 2011, betalt mobbing og T-bane er noen av sakene jeg skal ta for meg idag.

Meg, meg og meg versus Afrikas horn og dagligdagse greier er det også rom for.

Tenk deg dette, fem tusen mennesker står i 20 timer i kø. Ikke for å gi blod, ikke for å gi mat eller vann til de trengende i Afrikas Horn. Nei, men for å komme inn på den nyåpnede Expert-butikken på Alnabru. Må ha det! Skal ha! Vil ha. Meg, meg, meg og litt mer meg. Dette er ikke unikt for åpningen av denne butikken. Det er jo slik så mye har blitt idag.

Hadde de samme 5000+ gjort dette for mennesker som var i nød? Som trengte mat, vann, et sted å sove, trygghet eller bare litt medmenneskelighet. Jeg håper det, men har desverre en viss forankring i meg med tvil. Motbevis meg gjerne og gjør det her.

Vær eller bare ekstremvær og uvær. Disse henger så tett sammen og Midt-Norge er blitt hardt rammet for andre gang i år. Det er bare trist og samtidig skremmende å lese om hvordan by og bygd blir isolert som følger av voldsomt regn, ras og ødeleggelser. Mine tanker er med alle de som er blitt rammet eller berørt av uværet.

Noe annet som får meg til å tenke er Kristin Oudmayers veskrevne ord på egen blogg og i en kronikk idag i Dagbladet. Rosabloggere, motebloggere eller bloggere. Det er greit med egne meninger, men det betyr ikke at man er fritatt for ansvar og norsk lov. Ytringsfriheten stopper idet man rammer et annet menneske.

Noe jeg håper også våre politikere er klar over. Enten vi snakker om kommunepolitikere eller overgasjerte Stortingspolitikere. Har uttrykt min mening om dette tidligere igår, for tendensen til at man skal gå pent fram i valgkampen kan fort glippe. Dersom iveren tar over og man «glemmer seg» i kampens hete. Det er i hele tatt merkelig hvor ofte man misforstår og feilaktig kobler sammen ytringsfrihet med ansvarsfrihet.

Musa som brølte er det sikkert mange som har hørt om. Men visste du at en liten mus kan stoppe et helt passasjerfly? Joda, det kan den. Leit for de reisende og flyselskapet som nok taper gode penger på dette. Man snakker om den lille som velter den store.

Etter måneder med venting kan man glede seg over at T-banen så og si er ved normalen igjen. Igår åpnet to splitter nye stasjoner på Ringstabekk og Bekkestua. Imorgen åpner Linje 4 igjen for trafikk til nybygde Ryen T-banestasjon. Neste uke åpnes strekningen helt for trafikk. Planen er iløpet av kort tid å forevige alle disse nye samt gjenåpnede stasjonene i bilder.

Tid til litt kultur blir det også og imorgen skal jeg sjekke ut Rise of the Planet of the Apes. Mener å erindre å ha sett en film i samme serie før. Kan det ha vært denne mon tro? Ved nærmere ettertanke er svaret: ja. Filmanmeldelse kommer og er sånn moderat spent på filmen.

Tilslutt: så kan det sies at mer bilder skal legges ut, sider skal oppdateres og skal ferdigstille nettsidene omsider før 2011 er ferdig. Blir det bra? Jeg håper det og er optimist selvsagt.

Skrevet for Tirsdag 16. august 2011.

Publisert  16.08.2011, 18:00
Oppdatert 16.08.2011, 19:10

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.