20.01.2021

Smått geniale apestreker

august 17, 2011 av  
Kategorisert under Kultur

Et lite scenario i fremtiden gir bud om at vi kan kurere Alzheimers. Forskning som dras altfor langt fører til at vitenskap, Sci-fi og virkelighet møter hverandre på en brutal måte. I denne nyinnspillingen der 2011 overtar stafettpinnen fra 1968.

Rise of the Planet of the Apes er en litt uvanlig film, men med velkjent tema.

Velmenende og naivt

Will Rodman er den så velmenende forskeren som jobber i et større farmasøytisk konsern og som iherdig forsøker å få frem en kur mot Alzheimer. Ikke bare for å redde sin egen demente far, men andre i samme situasjon. Samtidig fostrer han opp apen Caesar alene. Et mislykket forsøk på ALZ-112 gjorde at en av forsøksapene gikk amok og måtte bøte med livet.

Caesar er avkommet og det blir etterhvert klart at vi har med en svært intelligent apekatt å gjøre. Men dyr har det med å knytte seg til sin eier-herre og når en apekatt blir for menneskelig oppstår det problemer. Fra alle hold stilles det krav og en forsker med den beste mening ser at dette går galt.

Apestreker med snert

Etterhvert som behovet for å finne en ny vidunderkur melder seg, så kues apene mer og mer i forskningens navn, samtidig som de utvikler en intelligens ingen hadde forestilt seg. En ape i identitetskrise, med hevnlyst og behovet for å oppleve friheten er starten på en livsfarlig ferd. Apene gjør opprør, de tar over San Franciscos gater med brann, apestreker, vold og skrekk.

Når man tukler med naturen så går det alltid galt. Det må en skokk med sinte aper til for å synliggjøre dette i hva som er en ganske så underholdende film. Når det ser ut til å gå over stokk og stein, så slår apene seg ned i Redwoodskogen. Verden derimot, den bør stålsette seg for en ny tid. Apenes tid.

Filmfakta:

Tittel: Rise of the Planet of the Apes
Regi: Rupert Wyatt
Medvirkende: James Franco, Freida Pinto og John Lithgow
Utgivelsesår: 2011
Sjanger: Sci-Fi / Action
Nasjonalitet: USA
Filmens nettsider: Rise of the Planet of the Apes

Publisert  17.08.2011, 22:30
Oppdatert 19.08.2011, 01:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.