07.03.2021

Media drar det for langt

september 23, 2011 av  
Kategorisert under Meninger, Personlig

Mediene søker, leter etter gode historier og passer på. Nå kan man undre seg over om de overvåker politikere også. Saken rundt en FrP-politiker som kan ha blitt tatt med «buksene nede» brer seg i omfang. Har det gått for langt? Har mediene gått for langt?

Det er liten tvil om det og hvor lurt så er av media kan diskuteres.

Èn ting er den utenomekteskapelige handlingen, som overhodet ikke er bra. Men en annen ting er at media, i form av TV 2 har hengt seg på og nærmest har overvåket politikeren. Det har gitt en ny setting vi ei har hatt i Norge før og minner om forhold man kjenner igjen fra tabloidpressen i England. Man kan gjerne diskutere hvor klokt eller uklokt slike handlinger er og sette frem krav om avgang eller ikke.

Men i denne saken har media, altså TV 2 og andre aktører gått for langt. Overivrighet og jakten på blod har overskygget tidligere varsomhet, fornuft og presseetikk. Dette gir skadeomfang. Mannen har barn og kone, altså familie.

Sexkjøpsloven er jo en faktor i denne saken og på mange måter en signalfaktor siden politikere skal være foregangspersoner, men er det virkelig mediers jobb å være vakbikkja som skal overvåke og spionere?
I håp om å finne noe de kan skrive og ta noen for? Jeg forsvarer overhodet ikke handlingen, men synes fremgangsmåten er kritikkverdig.

Det er riktig at hovedpersonen selv må stå inne for sine handlinger, ta ansvar og konsekvens av det som er gjort. Men man skal ikke begrave vedkommedes fremtid og også sette de nærmeste for hogg. Det gjør TV2 og andre medier i iver etter spalteplass, lettjente inntekter og billige poenger.

Derfor fremstår de som agitatører og snart overflødige. Dette var grunnen til at News Of The World måtte gi seg. Ønsker for eksempel TV 2 eller NRK å gå den samme veien?

Publisert  23.09.2011, 13:00
Oppdatert  24.09.2011, 18:40

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.