26.09.2022

Ikke som planlagt

april 15, 2012 av  
Kategorisert under Personlig

Det er ikke alltid at ting går som planlagt, som oftest ikke i det hele tatt. En god venn sitt sitat og jeg får bare sitere det en søndagsmorgen der halsen er sår, snørra renner og hosten råder. Dakars? Neida, men det er noe i utsagnet.

Med tungen rett i munnen og tekoppen innen betryggende avstand.

Idag er det 100 år siden skipet som ikke kunne synke sank. Titanic. Man kan trygt si at hverken ferden eller med båten så gikk ting som planlagt. «The ship of dreams» ble det i sin tid kalt. Men som vi vet fra historien som fra filmen som kom i 1997 og tidligere versjoner, at det ble et mareritt. Over 1200 mennesker døde den natten.

Man kunne sikkert sagt mye om årsakene, men det får være ekspertens område. Menneskelig svikt ga stor menneskelig tragedie. Det bør vel være dekkende og man får håpe at skipsfarten har lært av denne og lignende katastrofer til havs.

Likhet for alle. Rettferdighet for alle. Tenk om streik virkelig hadde handlet om dette. Men det gjør ikke det. Hvorfor? Fordi menneskelige følelser og begjær er involvert. Rettigheter, goder og ordninger. Dette blir et gruppefenomen og derfor ikke for alle. Bidrar man til større klasseskiller? Ja. Visstnok får de syke, svake og oftest neglisjerte noen få kroner ekstra i stønader og pensjoner.

De som blir stigmatiserte og truet med 70 kroner om dagen har ingen streikerettigheter. Hva med de psykisk syke, kronisk syke og eldre som blir stuet bort, ikke får den hjelpen de trenger og glemt? De nevnes jo ikke med ett ord.

Det er lett for mange å si at de har penger i banken og er gode i tanken. Men når hjertet ikke er i banken eller nødvendigvis ikke er så godt i tanken, da blir det tomt og dumt.

Er det politiske spillet som foregår om dagen ikke planlagt? Der er jeg mer usikker nå. Men ord som mer demokrati og mer åpenhet høres jo flotte ut. Like flotte som da jeg jublende for 9 1/2 måned strålte over ny mobiltelefon. Det gikk heller ikke som planlagt. Arvtager er for min del funnet. La oss håpe den blir å virke som planlagt og at de som sier de styrer landet gjennomfører rettssaken som planlagt.

Om jeg så plutselig befinner meg klissnaken, neddopet og i en eller annen kald fengselscelle et eller annet sted, så gikk ikke denne postingen som planlagt. Derimot er planen idag: te, mat, slappe av og bli frisk.
Det var som tidligere nevnt: ikke planlagt.

Publisert  15.04.2012, 11:00 (definitivt ikke som planlagt)
Oppdatert 15.04.2012, 12:30

Del på Facebook Del på Twitter

Hva mener du?

Fortell meg hva du mener...
Vil du at bildet ditt skal synes i kommentaren? Skaff deg en gravatar!Trykker du "send inn kommentar" samtykker du at du er kjent med min personvernspolitikk og vil overholde retningslinjene for bruk av nettsidene.